2 anys de les eleccions municipals. Una reflexió

Avui, 24 de maig del 2017, fa 2 anys de les eleccions municipals de l'any 2015.

I primer tiro de tòpics: dos anys que han passat volant! Encara que si mires dia rere altre, sembla que faci mooolts anys d'aquella victòria. I és que, quantes coses han passat, "valga'm Déu!".


El què és ben cert és que aquell 24 de maig del 2015 va canviar la meva vida, o almenys li va fer donar un tomb, després de que aquelles eleccions acabessin en victòria per Esquerra Republicana de Catalunya a Prats de Lluçanès.


Dins l'equip hi ha de totes les circumstàncies, però en el meu cas venia de 8 anys treballant a l'oposició (i més, des d'altres perspectives). Veníem tots plegats d'una campanya electoral llarga (campanya permanent) i uns últims 15 dies intensos i apassionants. Actes, accions, xerrades, programes. Intentant innovar, transmetre, escoltar, engrescar. Ens sentíem preparats, ens notàvem a punt. Teníem moltes ganes de poder fer realitat el què havíem enginyat pel municipi.


Aquell 24 de maig vaig deixar el pis on visc ben net. Potser la meva feina era motivar la gent anar a votar, i ja ho havia fet tot el què havia pogut. Però aquell diumenge va ser llarg i el pis ho va notar. Aquell vespre mai l'oblidarem, amb el seguiment del recompte i dels resultats electorals, i la posterior celebració. Les eleccions municipals amb més participació de la història de la nova democràcia. Amb l'immens convenciment que ens en sortiríem, la gran responsabilitat de servir el poble i la seva gent des de l'Ajuntament, ara sí, des del govern.


Ha estat i està essent un DRAGON KHAN d'emocions, tal i com he repetit en diversos fòrums. Molts somriures, moltes satisfaccions i alhora llàgrimes i alguna que altra decepció. Amb la companyonia de qui forma l'equip (tècnic i polític), qui mereix molt i tot el meu reconeixement.


Trobem a faltar el Ramon (els batecs s'intensifiquen); mai estarem prou agraïts a la Iolanda (dedicació, fermesa i energia imprescindible pel primer any) i que malgrat no ser regidora la tenim ben a prop.I serveis; obres, hisenda, finances, economia; política social, cultural, d'ocupació; dinamització econòmica, habitatge, civisme, demografia, treball; esports, urbanisme, comunicació, joventut, pagesia, gent gran; salut, via pública, carrers, edificis; energia, associacions. Reunions, assemblees, visites. I el Lluçanès. I més reunions. I més visites. I actes. I tornem-hi. I marxar d'hora, i tornar tard. I argumentar, ser transparent, explicar i comunicar.


El dia 13 de juny farà un any que vam començar, i serà llavors que podrem fer valoració més exhaustiva (podeu anar fent-me-la arribar, si ho voleu). Mentrestant, m'ha sortit aquest escrit més personal per compartir amb qui bonament el llegeixi.Per últim, un altre tòpic però ben cert, just i necessari: cal a agrair als que sempre hi són, els que sempre ens ajuden. Als que sempre tenim al costat. Al costat nostre sí, però sobretot al costat del poble i la seva gent. Gràcies i seguim!


eleccions2015