Ciència amb comptagotes

El programa 30 minuts de TV3 del passat diumenge dia 20 de gener portava per títol Ciència amb comptagotes, un interessantíssim reportatge que podeu tornar a veure en aquest enllaç.

Se’n poden extreure moltes conclusions. El paper del talent, què significa, la mobilitat (fuga de cervells – el talent marxa i no torna, el talent és mòbil-); hi ha llocs que donen facilitats per estudiar, a l’Estat Espanyol s’ha de donar les gràcies per fer-ho; sembla que aquí s’hagi de demanar perdó per gestionar diners públics per a investigar; no es pot llençar per la borda la llavor d’una economia basada en el coneixement; un país és cultura i recerca; els diners invertits en ciència són productius; recerca i desenvolupament s’enfilen a munt a la mateixa velocitat; etc

És realment interessant la conversa mantinguda per una colla de científics reunits informalment en una taula de bar que parlen sobre tots aquests temes. Endinseu-vos-hi, i fem que la ciència sigui transcendental. Les dades comparatives del PIB de cada país invertits en recerca són també preocupants, en el reportatge també hi apareixen.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*