Consumeix petons

CONSUMEIX PETONS (article publicat a Osona.com)

El consumisme arriba a la seva màxima expressió generalment aquestes setmanes de Nadal. Són uns dies en que, malgrat aquesta crisi econòmica que ens volen fer creure que s’acaba, la tendència a comprar més del necessari arriba al punt número u de l’ordre del dia i entra en l’expressió més potent que puguem conèixer de durant tot l’any.

Els consumidors estan obligats a comprar, i els botiguers i comerciants estan obligats a vendre. Valorarem l’etapa de Nadal amb xifres de volum de negoci i ja de fa dies en els mitjans de comunicació majoritàriament es refereixen a aquest període de temps nadalenc amb dades que parlen del nivell de consum. No n’hem sentit -tot i que també existeixen- de nivell de felicitat o satisfacció personal i familiar. No són tant sucoses les dades de consultes a psicòlegs o psiquiatres, que passen més aviat desapercebudes.

Per això em sembla un encert la nadala que sol ser la més entonada pel gran públic, la que surt a TV3 i Catalunya Ràdio. I és que Obeses -grup osonenc que ha fet la d’aquest any- ha elaborat una nadala no només atrevida per la forma (no entenc de música, però m’atreveixo a dir que és diferent, i m’agrada), sinó pel missatge. Vaja, sobretot pel missatge.

Tinc ganes de veure i sentir la cançó “Regala petons” al mig d’anuncis de joguines, colònies, cotxes, roba diversa o fascicles i col·leccions. El xoc emocional és potent. I la reflexió que ens ha d’aportar a cadascú, prou significativa. Així que, anem consumint amb responsabilitat i per necessitat, i què voleu que us digui: aquestes festes, sobretot consumim i regalem petons!

(a continuació, la cançó REGALA PETONS:)

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*