Elogi a l’Acampada Jove

Era la primera vegada que assistia a l’Acampada Jove que organitza les JERC com a públic visitant ‘normal’, o no sé com dir-ho. Mai abans ho havia vist des de la mateixa perspectiva que enguany.

Viure-ho els dies (i setmanes) anteriors a la convocatòria sense estar pendent d’ella, sigui fent promoció penjant cartells, sigui gestionant punts de venda anticipada, o inscripció a grups de treball (per posar exemples), ja et trasllada a Montblanc amb una altra concepció.

Vaig arribar i vaig pagar l’entrada religiosament tal i com pertoca, i vaig dedicar-me a voltar, conversar, escoltar i gaudir.

Ho vaig viure recordant Arbúcies, Sant Celoni o el mateix Montblanc. Grans records, vivències, experiències, estones, nervis, feines, canvis. Ara, estava pendent només de si podia ajudar en quelcom, d’observar, de compartir, de felicitar als que la fan possible.

Aquest any m’he adonat com mai de quina gran dimensió té l’Acampada Jove, i mira que des de dins ja t’adones del gran ‘monstre’ que es tracta. És el festival polític i musical més gran dels Països Catalans, sí, de forma claríssima. Però l’Acampada Jove és cultura popular, és debat, és conferències, és crítica, és espectacle, és música. L’Acampada Jove és convivència, és coneixença. I tot això necessita planificació i organització, i algú la fa, i la fa bé.

Cal evidentment agrair als milers de joves que s’hi acosten i que omplen els espais preparats. Però sobretot cal reconèixer la gran feinada de la militància de les JERC, des de la Permanent Nacional a tots els militants de tots els territoris del país. I és que la tasca que hi ha darrere, la que no es veu, és espectacular. Organitzar això, és mereixedor d’un gran reconeixement, i fer-ho sobretot sense contrapartides econòmiques: ho fas pel país, per la lluita, pel compromís. Indescriptible.

Desitjo una llarga vida a l’Acampada Jove! Sigui per la justícia, per la independència, per a celebrar-la, i per a tots els grans reptes que sempre tindrem! Visca l’Acampada, visca les JERC i visca la terra!

* Petita galeria de fotos feta per jo mateix.

* Comunicat de premsa final de l’organització.

* Completa galeria del conjunt de l’Acampada a delCamp.cat.

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*