Estàs content/a amb la nova Llei antitabac?

Una de les coses que ha marcat l’inici del 2011 és l’aplicació de l’enduriment de la coneguda com a Llei antitabac. Aquesta llei prohibeix fumar en espais públics (a excepció de comptats indrets) i d’aquesta forma fa canviar d’hàbits a les nombroses persones fumadores que hi ha arreu.

El debat és llarg i obert. Amb només 5 dies d’entrada en vigor de les mesures, les ‘discussions’ s’han succeït a marxes forçades. A Prats evidentment no som aliens d’aquests debats, i els bàrmans es queixen que perden clientela, els clients que se’ls veu furtada la seva llibertat, i que troben excessiva la mesura; això a grans trets per la banda dels fumadors. Per la dels no fumadors, l’alegria sembla generalitzada. Més enllà dels bars i restaurants, la llei afecta altres llocs.

Jo, encara que comprenc els fumadors, em posiciono clarament a la banda dels no fumadors.

I a tu, què et sembla? Pots respondre l’enquesta situada a la banda dreta d’aquest mateix bloc, o deixar un comentari a continuació.

12 comentaris

 1. Taverna El Caminet si ho miro per la nostra salut em sembla perfecte, fumarem menys i no respirarem el fum k s’acumula als bars k és molt!!! com a negoci i en el nostre cas el nostre sou i per tan la nostra supervivencia i unics ingressos ho trobo molt injust… pk logicament crec k hi perdrem!!! esperar k la gent si acostumi k tot vol el seu temps i confiar en la gent k li agrada anar al bar i seguir disfrutant d’una bona companyia i del bon rotllo retrobant-se amb amics, companys i molta gent amb la k nomes tens relació en akells partits de futbol o en alguns instants al BAR, de totes maneres la llei és akesta i no tornara enrrera aixi k pit i collons i endevant fins k puguem!!!!Mostra’n més…

 2. Em sembla exagerada i una imposició!! crec que fins ara estava bé que hi havia espais per a fumadors i per a no fumadors en alguns bars o que simplement els bars triaven si s’hi volen adherir i la gent podia decidir on anava. D’acord que el fum ens perjudica a tots però també hi ha altres coses que ens perjudiquen i ningú s’hi posa. Hi havia bars que s’havien deixat força pasta per acondicionar els espais. Ara, això són pèrdues en un moment de crisi. L’altre dia me’n van dir una de molt bona: Sanitat s’ha posat dura en aquesta mesura per reduir els casos de càncer de pulmó però ara haurà d’atendre a milers de casos de pulmonia de fumadors que surten a ple hivern a fumar al carrer, jejejejjjeejjee. No sé, entenc totes les opinions però aquesta norma simplement em sembla força dràstica!! I que consti, que ja no sóc fumadora!
  Per cert, gràcies per la visita d’ahir, he!!! ;)
  1 ptóo

 3. a mi em sembla fantàstic que tots tornem a gaudir de la llibertat de moviment que durant tants anys ens ha estat afectant i ningú en deia res veient com no podiem anar als mateixos llocs que els amics xque sencillament…no hi podiem respirar (asmàtics,….) i el pitjotr de tot..ni tan sols ens podiem queixar xquè se’t cruspien viu….no sé qui és més tolerable!! ja tocava!!! que ho gaudeixin els que venen al darrera d’una vegada.

 4. Sí, molt content. I m’és igual si la gent deixa de fumar o no. També m’és igual (tot i que ja no tant) tot el fum que deixaré d’ingerir involuntàriament (al cap i a la fi, jo ja no entrava on no s’hi podia respirar). El que em fa molt feliç és poder entrar en qualsevol bar amb la certesa que no en sortiré amb la roba feta un cendrer. El que alguns veuen com una retallada de llibertats a mi em sembla més aviat el contrari.

 5. A mi em sembla molt bé, perquè els no fumadors que volem estar a un bar no tenim per què contaminar-nos amb el seu fum. Entenc però que si fa relativament poc molts es van deixar una millonada en reformes, i que ara no serveixi per res, han d’estar molt indignats.
  El que no em sembla gens bé és que els fumadors vagin de víctimes, que creguin que se’ls discrimina. El tabac és nociu per les persones, i haurien d’entendre que no es pot fumar i punt, com tampoc habiliten sales als bars peer aquells que es punxen.

 6. Doncs no, rotundament. Aquesta llei no m’agrada gens. I no sóc fumadora. O sóc fumadora de 4 cigarretes a l’any fumades en moments molt especials.
  Més que una llei és una imposició; Sóc conscient que el tabac fa mal i que contamina l’ambient.
  M’agrada anar als cafès i no respirar fum i que la roba no et quedi empastada i no m’agrada que la gent fumi en horari de treball.
  Però crec en la llibertat i en el dret de fumar la cigarreta preservant la salut dels demés i sense acusacions. I més, quan fins fa uns anys el fumar era ben vist.
  Tant costa deixar que cada local opti per crear o no, un espai de fum?
  Coses rares: en un hospital no es pot fumar a dins però tampoc a fora. On mataran l’ansietat aquelles persones que forçosament han de ser allà ?
  I perquè en els estadis es pot fumar?
  I totes aquestes estufes que s’estan posant als exteriors dels locals perquè la gent no es foti de fred? Això no contaminara?
  I si comencem per una educació de base? Potse això amb el temps ja vindrà sol i no caldran tantes normes!

 7. tu ho dius, no hauria calgut una llei si els fumadors haguessin respectat la llibertat dels altres..ja no sols dels no fumadors sinó dels mateixos treballadors dels locals que demanaven constantment protecció per la seva salut sense perdre el lloc de treball.A quants locals no hem pogut entrar pel fum que ens asfixiava? quantes classes hem aguantat estoicament amb dificultat respiratoria xquè els mateixos companys fumaven? que les coses s’hagin fet malament fins ara..no vol dir que hagin de continuar així eternament, de ser així encara estariem a la prehistòria! Quan fumar era ben vist, qui respectava als que no ho feien? malauradament estem molt lluny de que per educació, es respectin els drets i les llibertats dels que ens envolten. Per fi, després de una eternitat, podrem entrar amb la resta d’un grup al mateix lloc, sense que per demanar que et deixin respirar et condemnin a l’aïllament i et sentenciin solament per demanar el que tots volem: respirar. Abans la que em fotia de fred a l’exterior era jo! i ni tan sols m’hi posaven estufes…el que fan els diners; fumar preservant la salut dels demés, és incompatible, el fum ocupa tot l’espai a no ser que fumis amb una escafandra…per educació, per aquesta educació que tots hauriem de tenir, no puc entendre que estiguem tenint aquest debat amb un fet com aquest, quant durant anys ens han estat martiritzant i el respecte no s’ha vist per enlloc. De fet, el primer que no gaudeix de llibertat és el propi fumador que és esclau de la seva adicció que en el fons ha beneficiat econòmicament a qui ja sabem i ni tan sols s’han queixat d’aquesta perdua de llibertat..en fi..la vida és una incongruència…ens manipulen, ens enverinen per diners..i tan contents i quan i volen posar ma (que ja costa d’entendre..)encara se’ls hi tiren al sobre..potser hauria estat millor que ens obliguessin a fumar!!!potser aleshores i per portar la contraria no ho faria ningú!!!..

 8. personalment estic molt content amb la llei. Per fi després de veure un partit de futbol o anar a fer un got amb els amics no has de tornar a casa amb aquella pudor a fum tant horrible. Els fumadors tenen tant drets com els no fumadors, però és lògic que aquesta nova llei farà perdre clients a alguns bars. El què sí que és imperdonable són la quantitat de reformes que van obligar a fer a certs bars i restaurants, que ara, després de gastar-se la millonada no els hi serveix de res. Però bé, vivim en una República Bananera amagada rere un sistema de Monarquia TOTALMENT inútila.
  Salut Isaac!

 9. Fixeu-vos, només estic demanant espais per a fumadors.
  No estic demanant fum indiscriminadament.
  I sobre el fet de fumar al carrer, no em preocupa que els fumadors passin fred. El que veig patètic és la imatge de tanta gent fumant al carrer.
  Això és treure el problema d’un lloc per posar-lo en un altre.
  I sobre el fet de ser nociu, jo parlaria d’addiccions i d’això n’hi ha unes quantes y totes tant dolentes com aquesta: l’alcohol, el joc, l’addicció a les compres…. puc anar seguint, i no per això vol dir que haguem de prohibir-ho tot. Si no, que cal consciència.
  Com veieu el fet que una persona estigui en un hospital perquè hi té un familiar ingressat, sigui addicte al tabac i no sàpiga on dar-les per poder passar l’ansietat?
  Mesures ? clar que se n’han de prendre ! però cal ser tant dràstic que no puguis matar l’ansietat més que al carrer i als camps de futbol ? I per cert; Es que en els camps de futbol no hi van els més petits ?

 10. sols dos coses; jo el que veig patètic, és tanta gent fumant, on sigui. Les addiccions són fatals, totalment d’acord, per això tenen aquest nom, perquè no les controlem i d’aquí a que s’hagin de combatre, sobretot perquè no som amos de nosaltres mateixos. Però, estem parlant del tabac..no?potser cal un espai pels hospitals? el tema dels camps de futbol tampoc té cap congruència doncs hi han nens..crec que aquí és on s’ha de demostrar el civisme de la gent i el sentit comú..però quants l’utilitzaran? jo he vist la polivalent no fa gaire, plena de gom a gom de nens i un pilot d’adults i no tant nens fumant pels colzes dins la sala que a més no es podia ventilar. Què hauria passat si per l’altaveu s’hagués demanat de no fer-ho? No ho veien els fumadors que igual n’hi han que no volen o no poden respirar el SEU tabac?les víctimes, com sempre els no fumadors, no canviem els papers que haver de patir els efectes dels vicis dels altres quan un no vol..és un maltractament, ho mirem d’on ho mirem. No dic res més, crec que qui vulgui ja ho enten i com sempre els de sempre, ens haurem d’aguantar i callar. Sols vull recordar que el més valuós que tenim és la salut, sense aksta la vida no és vida. Si uns tenen la gran sort de tenir.ne suficient per arriscar.se a malmetre-la, que pensin amb els altres que igual no són tant afortunats i que donarien el que fos per recuperar-la o tan sols conservar la que tenen. Sigui el tabac, sigui l’alcohol (que tb mata al qui no en beu), sigui el que sigui que afecti la vida dels que ens envolten, s’ha de controlar, sinó per un mateix..pels altres.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*