“In gay we trust” – “Confiem en els gais”

Ahir van tenir lloc dos esdeveniments a Europa gairebé de forma simultània, i en canvi de caràcter contrari. Dos esdeveniments que van tenir prou ressò i en escenaris rellevants. Un als carrers de París, l’altre a la Plaça Sant Pere del Vaticà i la temàtica és el dret dels homes i dones homosexuals.

A París va haver-hi una manifestació contra la intenció del govern liderat pel socialista François Hollande de poder fer una llei pels matrimonis homosexuals, en que inclou el dret a l’adopció. Segons sembla, però, mirant resultats d’enquestes, la majoria social francesa veuria de bons ulls aquesta proposta legislativa.

Alhora, al bell mig de l’emblemàtica Plaça Sant Pere del Vaticà quatre dones activistes van gairebé despullar-se per manifestar-se en suport dels drets dels homosexuals. Mentre el Papa resava des de la finestra (imatge tradicional, però bastant estranya per cert, que es deu haver convertit més en atractiu turístic que en acte de fe) aquestes dones van posar-se a cridar en una acció que de ben segur ha donat la volta al món, i que em sembla més que encertada.

Segurament sembla increïble que en l’època de la història de la humanitat que vivim hagin de passar coses semblants. Sembla increïble que encara hi hagi d’haver manifestacions d’aquest caràcter, que haguem de demanar per les persones homosexuals els mateixos drets que pels heterosexuals. Però mentre existeixin opinions -i pràctiques- contràries, els que defensem radicalment la llibertat i la justícia no ens hem de cansar, per això mateix faig difusió amb aquest escrit, i no em cansaré d’explicar com en som d’iguals totes i tots independentment de l’orientació sexual.

I el lema que les quatre dones van fer servir al Vaticà em sembla encertat: “In gai we trust” – “Confiem en els gais”.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*