La Iaia, un dels cinc millors del Sona9

La iaia” (mireu la nova web) és un grup jove de música vigatà el pal de paller del qual és l’Ernest Crusats. Ell va començar el seu historial musical públic al portal de la Casa Comella de Vic, en el cicle de concerts de músics joves ‘Música Fresca“, organitzat per Vicjove (mireu-ne fotos aquí), en l’edició de l’any passat. Fèia i fa una proposta atractiva i molt interessant. Ara, l’ha millorat molt, i acompanyat de tres fantàstics companys (i en alguns casos amb l’ajuda d’una fina veu femenina)  enlluerna on fa concerts. Ara, ja està entre els 5 millors del concurs Sona 9 (mireu-ne informació); estarem atents al resultat -que no tardarà-, però mentrestant podeu participar a la votació popular entrant aquí. I a continuació, segueix l’escrit i podreu veure un vídeo d’una actuació seva.
A l’Ernest el vaig conèixer als passadissos de la Universitat de Barcelona, ja fa alguns anys. Llicenciat en Sociologia (com jo), la pinta potser ja la fèia d’artista -a Sociologia n’hi teníem molts d’artistes…- però portava bastant amagat, o bé jo no li havia vist, el talent que ara ha destapat.

Els dos últims concerts d’ell que he estat han set molt complets. Fa viure amb intensitat les cançons, la seva música agrada. El concert en el marc del Mercat de Música Viva de Vic, el diumenge dia 19 de setembre a la tarda, molta gent va viure’l al Passeig. I encara va ser millor el concert del dia 23 de setembre a la Plaça Joan Corominas de Barcelona (al costat de la Plaça dels Àngels) en el BAM-Mercè 2010. El vídeo que ve a continuació (malgrat la mala qualitat) es veu que allà hi va haver nivell. Podeu veure temes seus al seu youtube o al myspace. I també podeu seguir-los al facebook.

* la foto de la portada és al concert de Vic, i és feta per en Josep M. Brugera.

5 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*