L’Aida ha perdut la gran lluita. Una injustícia.

Era en el TEDxPladelaCalma, el novembre del 2012, una sessió que m’ha marcat. En aquella, l’Aida Alba dels Hostalets de Balenyà i de llavors 13 anys, sota el títol “Una injustícia o una gran lluita” ens va explicar la seva història, acompanyada del seu amic Bruno que li feia costat.

Ens va mostrar una serenitat i unes ganes de lluita impressionants després de conviure amb el càncer, que combatia. Ara, sabuda la seva mort, m’envaeix com una mena de ràbia espectacular i, malgrat no he anat sabent ni compartint res amb ella, se m’encongeix el cor. Penso en la frase de l’Eva Piquer en aquest escrit en que diu que “morir és sempre una putada, però morir abans d’hora hauria d’estar prohibit”, i hi afegeixo: hòstia! I em quedo amb la intervenció de l’Aida al TEDx, que podeu veure a continuació. Dediqueu-hi els pocs minuts que dura. No oblidaré mai el final. Una abraçada molt molt gran a familiars i amics.

* Podeu veure també aquí la notícia a Osona.com que enllaça amb un reportatge de TV3.


 

GRÀCIES A TU, AIDA.

13 comentaris

 1. M’han emocionat les paraules de l’Aida. Verdaderament, aquestes situacions tan delicades que presenta la vida et fan adonar de que sempre s’ha de valorar la vida, l’esforç i lluitar i sempre amb un somriure a la cara.
  Ella ha demostrat valentía i una gran força. T’envio una abraçada. No oblidaré mai aquest video.
  I una altra abraçada als seus familiars, somrieu per ella.

 2. Llevo 19 mesesconviviendo e intentando vivir con la ausencia de mi hijo Pau que murió a los 8 años de edad de un paro cardiorespiratorio sin que nada pudiéramos hacer por el,siempre me ha quedado y me quedara dentro la sensación de no haber podido luchar por la vida de mi hijo, esta niña y sus padres han luchado hasta el final y aunque han perdido la batalla supongo les queda la tranquilidad de que han echo lo imposible por ella,yo no pude ,el resultado final es el mismo mueren siendo niños es una injusticia, rabia e impotencia y ese dolor que nunca se nos va de dentro,un abrazo a esos hermanos de Aida y sobre todo a esos padres que no decaigan en la lucha diaria por esa gran ausencia que son nuestros hijos,que se rodeen de la familia y los amigos que son la mejor ayuda, el cielo nos ha robado a nuestros Angeles.

 3. Ens ha deixat un gran buit al cor, però aquesta lluita no serà mai oblidada per tots els que l’estimem. Molts ànims als pares i al germà. Ara ens toca a nosaltres lluitar, fer el que ella ens ha ensenyat. Et trobarem molt a faltar Aida.

 4. Bé jo no coneixia la història de l’Aida però gràcies a les xarxes socials avui le conegut. Em dol la seva pèrdua, tot i no coneixa-la, ja que tinc persones molt properes amb malalties. La diferència entre aquesta nena i els meus coneguts són les ganes de lluitar. Admiro aquest optimisme devant la mort, més sent una persona tan i tan jove, amb tants moments per endavant.

 5. No coneixia Aida pero si havia sentit quelcom ella. Quin video mes emocionant. Molts ànims a la familia! I a seguir lluitant com faria ella! Una abraçada

 6. Coneixo al para desde fa un any,mes yard vaig poder coincidir amb LA Mara I l’aida a sant Joan De deu,Una Noia encantadora,De part me a I De LA meva familia tot el nostre suport.

 7. Molta força a tots els que estimeu l’Aida, però sobretot a la família i als seus pares. Però també felicitar-vist perquè heu tingut a un ésser excepcional a les vostres vides.

 8. LLega el nacimiento y todo es alegria,llega la muerte y es todo lo contrario.Siempre me pregunto,ke venimos hacer
  en este mundo……Y porque cada persona tiene un destino diferente,no hay respuesta…..Por eso Aida,seguiras viva en el recuerdo,y quien sabe mas alla.

  Un millon de bsos

 9. M’ha emocionat molt aquest video de l’Aida. Molts petons i una abraçada ben forta als pares i a tota la familia. Sempre el el millor record.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*