les ulleres de la Núria De Gispert i de la Teresa Jordà

Per començar a llegir aquest article cal primer mirar bé la foto (si cliqueu damunt, la podreu veure més gran). A la banda esquerra de la nostra visió, Núria De Gispert (Presidenta del Parlament de Catalunya); a la banda dreta, Teresa Jordà (Alcaldessa de Ripoll des del 2003 fins ara). Això era diumenge passat, al bressol de Catalunya.

No entenc de modes, ni tinc criteri justificat ni gust per cap tipus de peça que hom es pugui posar en alguna part del cos. Però al veure aquesta estampa, em prenc el dret de dir-hi la meva, i convido a qui ho vulgui a afegir-s’hi. Ja ho sé, és rotllo premsa del cor, però em faig aquesta concessió.

Mirant-me-les, intentava imaginar d’on havia tret cadascuna les seves ulleres. La Jordà, en una òptica fa relativament poc, pensava; la De Gispert, remenant un històric bagul de la seva família benestant. Són d’èpoques diferents, les ulleres, i elles. En la política, una està al seu punt àlgid (Segona personalitat del país), i l’altra acaba de perdre injustament l’alcaldia de la seva vila. Una tendència contrària a la que apunten les ulleres, no?

Vaig pensar que, potser, les ulleres m’indiquen per què una forma part de la independentista Esquerra Republicana i, l’altra, de la religiosa Unió Democràtica. Però no crec, les ulleres no canvien ni marquen ideologies, ni formes de ser ni fer.

De fet, cadascú porta les ulleres que vol, i pot. I cadascú li agraden un tipus d’ulleres. I, lliurement, se les posa. No?

 

2 comentaris

  1. Hola Isaac!!!!
    És cert el què es sol dir: tot torna!!! i la moda retro en ulleres de Sol és el què torna a marcar tendència. Ara bé, siguent sincers, no crec que hagi escollit la millor opció a l´hora de compra-se les ulleres ja que per anar al dia no tot val. Realment vaig ser de les primeres que quan va començar aquesta tendència pensava que no triumfaria però m´he adonat que realment hi ha molta gent que els queden francament bé. Jo crec que en part és perquè “les saben portar” cosa que dubto de la senyora de la foto!
    Vagi bé!!!

  2. Isaac, trobo que el teu comentari relacionant la moda i la política és força tendenciós. De totes maneres, he rigut molt, molt, amb les ulleres de Núria de Gispert, són el més antiquat que he vist mai.
    Per cert, m’agradaria saber si sóc l’únic que troba que aquest tipus d’ulleres estil Ray-Ban que fa 2 anys que estan de moda semblen de Guàrdia Civil ranci?

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*