Nyandú, La iaia i Escenari Jove a Música Viva!

Aquest cap de setmana com bé sabeu hi ha hagut una nova edició del Mercat de Música Viva de Vic. Se’n poden llegir cròniques i veure’n fotos a molts llocs (osona.com, el9nou.cat i facebook, per exemple). Jo, però, en destacaré alguns moments:

El primer l’actuació de “Nyandú“, dijous a L’Orfeó (que va quedar petit!) en la segona semifinal del Concurs Sona 9. Una actuació excel·lent. Vitalitat, energia, bona música, humilitat, entrega -tan d’artistes com de públic-. Esperem que puguin arribar a la final i, si no, igualment tenen un molt bon camp per recórrer.

El segon gran moment, el concert de “La iaia” a la Plaça Major el divendres. Era impressionant veure prop de les 9 del vespre la Plaça tant plena i un concert d’aquell format. Bona música, una sintonia entre música i llums espectacular. No puc imaginar què deuria estar passant pel cap de l’Ernest, en Casa i en Turre. Però…històric. Ho és també que un grup vigatà pugui omplir la Plaça, i ho faci en un punt tan ‘prematur’ de la seva carrera musical. Esperem que sigui un bon auguri. Molts temes del nou disc que ha de sortir un dia d’aquests a la venda, i la originalitat de la versió de “Jo vull ser la meva iaia” (mireu-ne el vídeo que vaig fer, en que es veu el cantant llançar-se al públic, se sent la gent cantant, i com de plena n’estava la Plaça). Pell de gallina.

I l’últim moment que destaco és l’Escenari Jove (info) d’ahir a la tarda a L’Orfeó. Destacant la presència dels lluçanesos Canvi de Plans, però també dels “Full Eggs Rythm”, “Galcats” i l’incombustible “Artús Roca” (no us perdeu vídeo de la interpretació d’Oliver y Benji, i de Johnny B Goode). Hi ha bon planter de música a casa nostra.

Per cert, és potser el Mercat de Música Viva de Vic més lluçanès de les seves edicions. Desconec si en alguna havien aparegut dos grups de la nostra comarca a la programació oficial.

A banda d’això, també cal parlar -que jo hagi vist- del concert d’Els Pets (divendres) i de Pastora (dissabte) a Plaça, i bons moments a la carpa del Sucre els tres dies. Doncs apa, llarga vida a la música viva!

*A sota, el Ferran (cantant de Nyandú) a L’Orfeó. Feta per JM Brugera.

*excel·lent imatge de la Plaça, feta pel Joan Parera, el divendres:

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*