Pere Navarro i el plàtan de Dani Alves

Aquest diumenge vivíem dos episodis ben diferents, en marcs que no tenen res a veure però que tracten de dos fets que poden ser tractats de violents: d’una banda, coneixíem una suposada agressió -dic suposada, perquè jo no n’he vist imatges- d’una dona a Pere Navarro davant la catedral de Terrassa, insultant-lo i etzibant-li un cop de puny; per altra, els insults racistes a Dani Alves i el llançament d’un plàtan quan es disposava a treure un corner a Vila-real.

Dos fets totalment lamentables i condemnables, tots dos. Ni Navarro ha d’aguantar cap agressió, ni Alves insults racistes. Em fixo però en la resposta d’ambdós, malgrat repeteixo que són episodis diferents, perquè val la pena parar-hi una mica d’atenció.

Alves va respondre agafant el plàtan, pelant-lo i menjant-se’l. I mira que l’ocasió era per agafar aquesta fruita, tornar-la al públic i abandonar el terreny de joc immediatament; jo ho hagués entès. Pel seu cantó, Navarro va i surt als mitjans de comunicació dient que va ser víctima del clima de crispació general que es viu; fins i tot parlant en mig de la seva explicació del desencontre de Mas amb Rajoy en un acte. La utilització política en favor seu i clarament empastifadora vers l’independentisme és totalment fastigosa, i intenta precisament crispar el clima. És patètic.

El que sap de sobres Navarro -per això a la desesperada intenta canviar de rumb- és que a Catalunya som TOTS molt més d’agafar el plàtan i menjar-nos-el respectuosament que no pas criminalitzar els que no pensen com nosaltres. I així ens hem de mantenir fidels.

Si se’ns acosta algú, ens insulta i ens endossa un cop de puny (cosa que no hauria de passar MAI), ho condemnarem però no enverinarem la resta. Si ens insulten i tiren plàtans (cosa que no hauria de passar MAI) ens els menjarem i de bon rotllo. Perquè com diu Neymar, “som tots macacos, i què?”

A continuació o clicant aquí, vegeu el que va fer el jugador del Barça. També val la pena escoltar l’entrevista que la Mònica Terribas ha fet a Pere Navarro al Matí de Catalunya Ràdio.

 

 

alvesplatan

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*