Sant Jordi, Prats de Lluçanès i Pep Guardiola

La Diada de Sant Jordi és excel·lent. Més enllà de l’etern debat de si ha de convertir-se en festa nacional o no, ho és ja de per si (amb la diferència que sense ser festa laboral, no es poden abandonar els llocs de treball, i això també provoca impediments). Així les coses, és una efemèride per a posar de relleu la llengua, cultura i tradició catalanes, per a sortir al carrer, llegir, estimar i compartir. Pel què fa el rànquing de vendes, més enllà dels títols més comentats, em quedo amb la dada que prop del 30% dels llibres venuts eren relacionats amb el procés d’independència de Catalunya.

A Prats de Lluçanès, com arreu del país, ja de bon matí hi havia parades de llibres i roses. I la majoria de botigues tenien guarnits els aparadors amb distintius de la Diada, amb autèntics símbols de catalanitat i de voluntat d’independència. Més enllà d’això, el protagonisme se’l va emportar les escoles, al matí l’entrega dels premis del concurs literaris al Passeig (emocionant escoltar-los recitar sobre el tricentenari) i a la tarda diferents representacions. Els avis també van tenir el seu espai, sobretot amb la cantada de la Coral a la tarda al Centre de Dia.

I al vespre, Pep Guardiola. Que una persona de la projecció internacional que té ell, i pel lloc on ho fa -Madrid- és un gran, gran favor a als mateixos interessos de la Diada: difondre la catalanitat. I mira que el contingut de la resposta no és que sigui molt treballat (com la majoria en una roda de premsa de futbol), però en aquest cas és el menys important. En la intervenció del periodista surienc de Catalunya Ràdio Francesc Garriga, que retreu que la FIFA li impedís preguntar en castellà el dia anterior, aquest cop el Pep el talla i li afirma que evidentment pot parlar en català. Gràcies Francesc; Gràcies Pep. Així que si ho voleu, mireu el vídeo clicant aquí. Afegeixo que, tal com destaca l’Ara, Guardiola és protagonista d’un reportatge que a Alemanya n’han destacat una frase del protagonista: “Catalunya és la meva pàtria i Catalunya no és Espanya”.

A continuació, us deixo amb algunes imatges de la Diada:

Els escolars, al Passeig de Prats de Lluçanès:

foto 5

Els meus nebots Hug i Iraida, amb el roser a Lurdes:

foto 1(1)

La rosa de ferro que l’artista pradenc Adrià Noguera construeix:

foto 2(2)

Una parada de llibres a la Plaça Nova de Prats:

foto 3(1)

Uns fuets independentistes que regalaven a la Carnisseria El Taulell:

taulell

Vista de la Plaça Nova de Prats:

foto 4(1)

Imatge d’Esquerra Republicana en motiu de la Diada:

foto 1(2)

Unes botigueres a Prats muntant roses:

foto 2(1)

Tiet i neboda, amb la rosa:

foto 1

Guardiola durant la roda de premsa del dia de Sant Jordi:

guardiola

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*