Tir amb arc on van afusellar el President Companys

L’altre dia vam anar de visita al Castell de Montjuïc, a Barcelona. Un lloc espectacular per molts motius: les vistes sobre la ciutat, el contingut, l’estructura, la càrrega històrica, etc. A més, buscàvem -evidentment- el Fossar de Santa Eulàlia, lloc on va ser afusellat pel feixisme el President Lluís Companys.

Primer de tot ja sorprèn la poca notorietat que donen al lloc. I és que hauria d’estar més que indicat, i amb total informació dels episodis viscuts en general i en concret el de l’afusellament de l’únic President a Europa assassinat pel feixisme.

A més, em va entrar indignació quan vam veure què hi feien allà. El lloc s’ha convertit en un camp de tir amb arc; ni l’acudit de més mal gust podia superar tal cosa. Sé -malgrat reconec que no de fons- que el debat d’usos del Castell és llunyà, complex, costós… desconec si fa molt de temps que això del tir amb arc al lloc on van afusellar Companys fa molt que passa, si ja s’ha denunciat i escrit, però jo no n’era conscient. I em sembla denunciable.

Ja és vergonyós que la memòria de Companys no hagi estat restituïda, que el judici sumaríssim al que va ser sotmès no s’hagi reparat… com que a més, on va ser tristament mort, hagi de ser un camp de tir amb arc. Patètic i llastimós.

(vista propera on resta la placa, que va arribar tard, però va arribar)

 

(panoràmica, amb la placa al fons, on es veu la pràctica de tir amb arc)

(just sobre el Fossar, observant la ciutat)

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*