A favor dels municipis

(article publicat a la revista LaNotícia, podeu entrar-hi i veure aquesta nova iniciativa)

A FAVOR DELS MUNICIPIS

Som un país de tradició municipalista. I sempre m’he cregut, com tantes altres persones i ben convençut, que és des dels municipis que construim i defensem el país -entenent el país com les persones i el territori que el formem-.

Amb la nostra implicació al poble, barri o ciutat, a moviments, entitats, associacions, partits polítics… ajudem a desenvolupar els aspectes de l’entorn més proper per a contribuir a teixir el model de país i de societat que ens defineix.

Al mateix temps, i sabent que l’administració més propera als ciutadans és l’Ajuntament, aquests ens i qui els formen han de poder exercir amb garanties la seva tasca, que ha de ser ordenada però que sovint sobrepassa qualsevol de les lleis existents. Una tasca que, de passada sigui dit però no poc important, ha de ser exercida amb la voluntat de correponsabilitzar i fer-ne partícip la ciutadania.

En la línia d’involució generalitzada del Govern de l’Estat Espanyol en drets socials però també en recentralització administrativa, hi ha una obsessió del Partit Popular a atacar l’autonomia local, i n’és la més dramàtica demostració la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local, de la que n’hem de demanar la derogació immediata.

Mentrestat, el Parlament de Catalunya debat la Llei de Governs Locals, que no pot caure en els errors de l’espanyola. I cal que es debati amb rigor i serenor, que pugui suposar una autèntica distribució i definició competencial, amb una Llei d’Hisendes Locals pertinent; que defensi els municipis.

Per això, des del municipalisme cal seguir unint esforços i contribuir al procés d’alliberament nacional, perquè és sinònim al treball de justícia socail, i sinònim també de poder fer possible aquest nou país mantenint i potenciant la tradició municipalista que ens caracteritza.

favormunicipis2

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*