A Madrid se’ns hi ha perdut massa coses

(Article publicat a El 9 nou d’ahir divendres, 11 de novembre del 2011.)

Massa sovint recordo que a Madrid se’ns hi ha perdut massa coses.

I jo ja començo a tenir pressa per aconseguir el què ens pertany. I anant al gra, a la nostra nació el què li pertany és un estat propi; altrament dit, la independència. Vull un estat que permeti desenvolupar-nos plena i col·lectivament  amb llibertat; gestionar els nostres recursos econòmics; desenvolupar una política fiscal i financera pròpia; ajudar l’emprenedoria, el teixit empresarial, els autònoms, la petita i mitjana empresa, la pagesia (amb una política agrària potent molt necessària i pensada per a les nostres comarques), la indústria, el comerç, el turisme; defensar la nostra llengua i cultura; fer una política real per a la universitat pública  i participativa; crear un marc català de relacions laborals; incidir en política d’habitatge, en la gestió dels fluxos migratoris, respectar el territori i el mediambient…

I estic disposat a seguir aportant el meu gra de sorra, tot implicant-me i – com tanta altra gent- participant i explicant la proposta per anar sumant esforços. I hem de ser més.

I és que, hem d’anar construint-nos, emancipant-nos i reforçant-nos. I el dia a dia ens n’hem d’ensortir, per això, penso que la veu dels municipis del nostre territori s’ha de fer sentir a Madrid, i reclamar el finançament just per a poder portar a terme les polítiques necessàries per avançar des dels ajuntaments. Jo, m’hi poso a disposició.

Per aconseguir tot això, Osona i el Lluçanès no en podem quedar exclosos. Jo no en quedo exclòs i hem de participar d’aquest debat tot presentant les nostres credencials amb fermesa i convicció, amb contundència i respecte. Aquesta ha estat una terra que s’ha demostrat independentista sense complexos en destacades ocasions. I això ara, ho hem de traduir amb resultats a les urnes, per demostrar al món que seguim independentistes com els que més.

Altres ja han dit què pensen de la independència i què votarien en un hipotètic referèndum d’autodeterminació. Jo estic al costat de gent que, com jo mateix, està a favor de la independència i del dret a decidir dels pobles.

 Isaac Peraire Soler- Regidor a l’Ajuntament de Prats i candidat de les JERC a les eleccions generals 2011.

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*