A prop del 23F. I la policia amb la porra a la mà. #primaveravalenciana

És increïble veure segons quines imatges. Seguir els esdeveniments mitjançant piulades lliures i directes al twitter. Veure una brutal repressió policial. És impressionant saber que està passant en un indret que es diu democràtic (només de nom). A dos dies del 23F, potser tenen la intenció de tornar a fer sortir els tancs pels carrers de València.

Som testimonis de les escorrialles d’una mal anomenada transició democràtica. D’un passat mai superat. La força enfront la protesta activa i pacífica, fonamentada i argumentada. Les porres vs els llibres.

Hi ha moltíssimes imatges i informació a pàgines d’internet, al twitter… (per exemple Vilaweb aquí). O la interessant cronologia del Diari Ara “De les classes sense calefacció a la brutalitat policial: les protestes de València en 10 dates” (aquí). I és que aquest “setge a l’Institut” va néixer després d’unes protestes en contra les retallades en l’àmbit de l’educació al País Valencià. Per qui no estigui al cas, vol dir que es manifestaven nois i noies de 12 a 18 anys; la policia, va respondre amb total contundència i violència.

És inacceptable que pugui passar. És aquesta la seva forma de combatre les idees? I, ho fan així, amb total impunitat.

L’editorial del Vicent Partal ho resumeix molt bé (es pot llegir aquí). La tradició valenciana, les relacions del cap de la Policia amb la ultradreta… Tot plegat, fa molta ferum. Quina impotència. Quin fàstig. Quina pena. Quina vergonya.

Davant d’aquesta brutal repressió policial, cal demanar que no afluixi la Primavera valenciana! Davant la força i la imposició, fermesa!

A continuació, la notícia que va fer ahir TV3, que al meu entendre explica bé el que va passar (motiu més per voler mantenir la televisió pública catalana a tot el territori nacional):

 

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*