Amb els segadors dempeus: “Juro que no us fallaré”

Ahir vam estar vivint un acte electoral al Recinte Firal “El Sucre” de Vic amb la sensació que era un míting històric. Mai ERC havia fet quelcom similar en un lloc on fa respecte organitzar mítings pel volum que té, per la quantitat de gent que suposa mobilitzar. I ahir gairebé érem 1000 els que vam deixar petita la sala en aquest míting electoral que de ben segur és un punt d’inflexió.

El Jordi Fàbrega va pujar amb una ampolla d’aigua i va reconèixer que havia quedat sense saliva només de veure la quantitat de gent que érem; no li faltaven motius. La Marta Rovira va fer el tram que separava la seva cadira de l’escenari amb els ulls negats. I l’Oriol Junqueras li va passar el mateix, davant del públic que dempeus cridava IN-INDE-INDEPENDÈNCIA en una imatge espectacular, ell, es mantenia ferm amb els ulls plorosos.

L’energia de Fàbrega; la claredat i convicció del full de ruta desplegat per Rovira; i la fermesa, rigor i contundència alhora de Junqueras, van sumar un trident molt potent per a la política al nostre territori i a la nació sencera.
Al final, davant la gent dreta i motivada per seguir fent història, l’Oriol Junqueras va dir, amb la veu convençuda que el caracteritza: “juro que no us fallaré”. Va sonar la cançó de campanya “Que tinguem sort”, de Lluís Llach, i amb els que formem part de la llista dalt de l’escenari vam entonar Els Segadors. Va ser llavors quan, davant del miler de persones que cantaven dempeus i amb molta passió l’himne nacional de Catalunya, se’m van tornar a negar els ulls.

Tenim molta feina per fer, i com va dir l’Oriol, no fallarem.

* Article del periodista i professor Xavier Ginesta, que titula “el xicot de la caixa d’eines“.

* Crònica Osona.com i crònica El 9 nou amb galeria de fotos inclosa. Crònica de l’Ara.

(Foto: Adrià Costa)

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*