candidats joves al capdavant

Aquest dissabte vaig anar a l’acte de presentació del candidat d’Esquerra a  Cardona (info aquí). Dimarts de la setmana passada jo mateix participava a una taula rodona a l’Angle Obert sobre joves i política (mireu-la aquí, a partir de l’hora i 24 minuts), en la que jo era l’únic que ocupo el primer lloc d’una candidatura.

Igual que jo, però, a la Catalunya Central hi ha uns altres joves que estan al capdavant:  la Mònica a Berga, l’Eloi a Fonollosa i el Ferran a Cardona, per exemple. 3 amics i companys. I ho fem encapçalant grups diversos i plurals, sota les sigles del partit de Macià i Companys, d’un partit amb 80 anys d’història: Esquerra Republicana de Catalunya.

Ser jove no és cap excusa. Sinó al contrari. Tenim més força que mai i que ningú. La nostra generació no podem mirar cap a una altra banda i creure que tot això no va amb nosaltres. Ens toca agafar el timó”.  Dèia el Ferran. Ho comparteixo.

I és que som exigents. Estem preparats. Estem a punt. Estem disposats a donar tot el què puguem d’una de les millors etapes de la vida, la joventut, a un projecte col·lectiu, un projecte de poble, il·lusionats i il·lusionant.

L’Eloi és del setembre del 1987, la Mònica del febrer del mateix any, el Ferran és del març del 1986. Així que d’entre ells, jo encara sóc el més gran d’edat. Compartir generació amb ells, amb gent fantàstica, dóna seguretat i convenciment de que el que estem fent val la pena.

La Mònica i el Ferran, a la part de sobre. L’Eloi i jo, a sota:

*Arreu del país hi ha altres candidats caps de llista joves com nosaltres. De tots els colors polítics. Una abraçada a tots!

4 comentaris

 1. Companys, companyes! Grans persones!!!! ;)

  Crec que us he de felicitar, ja ara, i no esperar-me al 22 de maig!!!! Així que… FELICITAAAAAAAAAAAATS! ;)

  Crec que darrerament la política es veu per la majoria de la societat com quelcom a evitar, i segurament pel jovent, més!

  Jo sóc de la opinió contrària! Sovint no es fa la reflexió que per poder viure mínimament bé, hi ha persones al darrere que dediquen hores, esforços i fan sacrificis pel bé comú!
  Treballar en política per millorar el benestar, les llibertats, el dia a dia de la gent, és fantàstic! I la millor forma per fer-ho, és entrant a treballar des dels municipis, on a través del tu a tu pots conèixer més directament les problemàtiques que potser a tu no t’afecten, però que al veí del costat sí!

  Així que prendre la decisió d’encapçalar un projecte per canviar les coses ja de per sí és una victÒRIA!!!! XD
  I sabent la implicació que cadascun teniu (bé, l’Eloi no tinc el gust, però segur que també!) al vostre municipi, les entitats amb les que col·laboreu, escolteu, PARTICIPEU ja de per sí és la segona victòria, i el senyal clar i inequívoc que esteu fent les coses estupendament bé!

  No tindria sentit presentar-se a un lloc d’on no es participa, i que per tant, no es coneix, i que per tant no es pot millorar!!!!

  I finalment acabo (m’estic allargant…) afirmant que malgrat la joventut de tots, sé que tots (bé, altre cop l’Eloi no tinc el gust… però segur que també! ;) ) porteu temps treballant en el projecte, i coneixent de primera mà com funcionen les coses! Així que a més de l’energia que es denota ja, pròpia de la joventut, hi ha l’experiència al darrera que no necessàriament una persona de 50 anys ha de tenir (potser no s’ha implicat mai en aquest món, i per tant no el coneix…)

  Així que nois, noies!!!! Altres cop moltes felicitats!
  I aquest és el primer, però segur que no serà l’últim; perquè estic convençuda que seguireu fent una bona feina dia a dia!!! (i si m’ho permeteu… jo us hi ajudaré… una miqueta… ;) )

 2. “Som exigents. Estem preparats. Estem a punt. Estem disposats a donar tot el què puguem d’una de les millors etapes de la vida, la joventut, a un projecte col·lectiu, un projecte de poble, il·lusionats i il·lusionant.”, n’estic tan segur que esteu preparats i a punt que confio cegament amb qualsevol de vosaltres quatre.

  Sereu regidors i alcaldes magnífics, implicats amb el vostre entorn, amb la vostra gent, amb el jovent, sí; però també amb els adults, amb els treballadors, amb la infància, amb la gent gran…

  Teniu l’empenta de la gent jove, i amb això sereu capaços de conquerir tot allò que us plantegeu. Ja saps el meu apreci personal, Isaac, confòs amb la pròpia admiració, però n’estic segur que més enllà del futur, que ho sereu, sou el present de Berga, Cardona, Fonollosa i, per descomptat, Prats de Lluçanès!

 3. Òria, Gerard,

  Gràcies pels vostres missatges!! ;)

  Treballem, molt, per assolir els objectius. Amb l’ajuda de tothom. Al costat de tothom.

  Una abraçada!!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*