Cap idea política a Europa reuneix 90.000 persones en un lloc

Hores després del Concert per la Llibertat, s’han dit, projectat, escrit i escoltat tantes coses que sembla que hagin passat dies llargs mentre encara ressonen els clams independentistes a les parets del Camp Nou. I és que inequívocament va ser això, una manifestació independentista, l’única idea política que ara mateix és capaç de reunir en un lloc 90.000 persones i ser seguida per centenars de milers més a distància, tal i com s’ha reflectit a diversos llocs.

Es pot destacar i parlar de moltes coses sobre el concert, les intervencions, les cançons, els artistes. Doneu un tomb per la xarxa i hi trobareu molt material. Jo m’atreveixo a simplement destacar les intervencions de Gerard Quintana, Titot, Ramoncín i Paco Ibáñez, per molts motius. A més del discurs de la Presidenta d’Òmnium Muriel Casals, un discurs que va transmetre el treball sense barreres, la tasca que fem pacíficament, democràticament. I tot plegat al mig d’un clam. Va dir que en ple “segle XXI ningú no pot prohibir un referèndum democràtic”. I va deixar anar, enmig del calculat discurs, una exigència per establir un calendari.

Diumenge, la Secretària General d’ERC Marta Rovira va ser entrevistada al 3/24, en que va recollir plenament el missatge (gens nou, per cert, defensat pel partit que representa), remarcant que cal “un calendari en que tot això surti bé. Ens estem preparant amb tot el rigor polític i jurídic. Passat el 2013 ja ho tindrem tot a punt per fer la consulta”. A més de deixar anar una gran sentència, referint-se al viscut al Camp Nou: “la gent demana poder decidir. Els polítics han de permetre que això sigui possible”.

Com dèia, a la xarxa hi ha molt material, de tot tipus. Us recomano que hi passegeu. Jo us deixo alguns enllaços:

* Resum de Vilaweb en 15 minuts.

* Reportatge a l’Ara.

* Petita galeria feta per jo mateix.

Per últim, felicitar l’organització i tothom que va fer possible aquesta festa. I tal com vaig deixar escrit sortint del Camp, “GRAN CONCERT PER LA LLIBERTAT! LA FEINA SEGUEIX TOSSUDAMENT ALÇATS! #INDEPENDÈNCIA

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*