Comencem el curs… els Punts 1

(Article publicat a la secció d’opinió d’Osona.com)

Comencem el curs… els Punts 1

«L’activitat política nacional i territorial no s’ha aturat amb l’estiu. De totes maneres, el què és renovat és l’energia i l’empenta per afrontar-los»

Hi ha dos moments a l’any que tradicionalment són els de plantejar-se (o replantejar-se) els principals reptes. Un és a començament d’any i l’altre és ara a inicis de setembre, anem o no a l’escola. I a banda dels tradicionals “estudiaré anglès” o “m’apuntaré al gimnàs” – que em convindrien i m’ho estic plantejant – enfocaré el text en la perspectiva política.

En aquest cas, comencem el curs amb els mateixos reptes que vam acabar el passat, així de senzill. De fet, el fil conductor entre un i altre ha estat ben viu durant l’estiu; per tant, enguany parlar d’inici de curs polític ara potser és una mica forçat, perquè l’activitat política nacional i territorial no s’ha aturat, ha resultat ben viva.

De totes maneres, el què és renovat és l’energia i l’empenta per afrontar-los. Així, per una banda situem al Punt 1 dels temes que ens ocupen al territori i al país la lluita per la justícia social, amb aspectes com els de l’educació, la sanitat, els serveis socials i el treball. L’altre gran tema és el procés d’alliberament nacional, amb els passos per fer la consulta d’independència i per assolir-la, i aquest també el situem al Punt 1; perquè no són destriables, van junts.

L’últim Punt 1 que remarco és el del reconeixement de la comarca del Lluçanès. Una reivindicació justa que no s’ha aturat durant l’estiu afavorida pel fet que el Govern va aprovar l’avantprojecte de Llei de Governs Locals durant l’últim Consell abans de les “vacances”.

Ara, arriba l’hora de la veritat de tots aquests temes. I a l’acabar aquest curs sí que podrem avaluar, replantejar i ressituar. Si fem bé els deures, ajuntant-nos tots, el salt endavant serà gegantí i els reptes número 1, llavors sí, canviaran.

Amb el territori, el país, la gent… corresponsabilitzant-nos i participant, ens en sortirem.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*