El drama de les participacions preferents

Estic satisfet que el programa 30 minuts d’ahir parlés de les participacions preferents (mireu el reportatge aquí) perquè és un drama que ha costat que sortís a la llum. Fins i tot alguns partits polítics, amb estreta relació amb bancs i caixes, havien intentat no parlar-ne. Per a explicar de forma breu i molt entenedora què són les participacions preferents, un producte d’alta complexitat financera, recomano llegir un article i un altre del Diputat al Parlament de Catalunya Pere Aragonès, escrits el mes de març passat, tot recordant que ja fa mesos que ell i l’equip econòmic d’ERC han treballat en aquesta temàtica.

Són molts els dubtes que es generen a partir de la coneixença o desconeixença d’aquest producte, el paper dels bancs, dels directius i treballadors, de les conseqüències, dels propis afectats que en casos no ho saben… És una temàtica fosca dins l’entremat financer de l’estat espanyol, ja prou dèbil i detestable en sí. A més, els culpables no poden quedar impunes, perquè en aquest cas, algú deu haver ha anat bé darrere aquesta estafa financera.

Aíxi, els representants polítics no podem estar de braços plegats, i per això des de tots els àmbits d’actuació institucional Esquerra Republicana de Catalunya fa mesos que hi treballa. Ara, ho portem també als ajuntaments. I a Prats de Lluçanès igualment. Així, en forma de moció en defensa dels afectats -que probablement n’hi hagi al nostre poble-, proposarem diverses iniciatives al Ple Municipal.

Tal com dèia, l’1 de febrer el Grup Parlamentari d’ERC al Parlament de Catalunya va fer aquesta proposta de resolució a la Comissió d’Economia, a sota, teniu la intervenció del diputat Pere Aragonès al Ple del Parlament; i a continuació la roda de premsa amb la Portaveu Anna Simó que vam fer dijous passat, presentant la iniciativa de portar aquest tema als notres ajuntaments.

Evidentment em poso a disposició per a informar del què bonament pugui.

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*