El paper de Junqueras

Dimarts el President d’Esquerra Republicana Oriol Junqueras va ser entrevistat com a cap de l’oposició a TV3. Podeu repescar l’entrevista, mirar-la i escoltar-la clicant aquí.

Us n’avanço al final amb una frase que va sortir de la seva boca: “El paper d’Oriol Junqueras és irrellevant comparat al d’Esquerra Republicana; i el d’Esquerra Republicana és irrellevant al del costat de la societat catalana“.

I és aquesta frase que desperta ara un petit comentari meu, que no és cap novetat: ell és un líder, en tots els sentits de la paraula. És intel·ligent, capaç, humil, de conviccions fermes. Aporta MOLT a aquest país (també a Esquerra Republicana). Però és precisament la seva sentència la que efectivament ens fa adonar que, allò que diem a vegades “això sense Junqueras no s’hauria donat mai”, o que també passa amb “això sense el President Mas no seria possible”, no sigui cert del tot: ells, els líders són necessaris, i han d’exercir el seu paper, han d’estar a l’altura de les circumstàncies. Però qui realment és important és el conjunt de la societat. Aquest és el paper clau.

Ara sí, endavant amb el repàs de l’entrevista.

junquerastv3

 

 

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*