El jovent i la possibilitat de plantejar-ho tot

S’està celebrant al Parlament de Catalunya el debat monogràfic sobre la situació de la joventut a Catalunya. En nom del grup d’Esquerra Republicana ha intervingut en primera instància la diputada de les JERC Marta Vilalta. La Marta, amb qui vam compartir anys de militància a les JERC i equips de treball en diferents nivells -l’últim dels quals a la Permanent Nacional- ha fet una intervenció concisa, clara, completa, ferma, carregada de contingut. Una intervenció que és la demostració de la seva capacitat però també la d’un pilot d’hores, dies i anys de treball de l’organització a la qual estava representant. A més, amb una visió i sentit molt més ampli que el d’una sola organització. La seva intervenció, com el treball de les JERC, és de visió ampla, de sentit de responsabilitat de país.

Podeu veure-la a continuació o clicant l’enllaç:

 

Amb aquest debat al Parlament, es vol situar el jovent al centre de l’atenció política. No n’hi haurà prou, evidentment, amb dos dies de debat al Parlament, però ja és quelcom, i espero que els acords es puguin assolir amb fermesa, concreció i convenciment.

Escoltant la Marta, subscric el 100% de la intervenció, les intencions, els objectius. Tenim el deure i la responsabilitat de garantir les oportunitats que hi puguin haver i revertir la situació que el jovent viu. “Hem d’anar més enllà”. I la proposta d’un contracte social és molt potent i espero que avanci. Cal demanar al Govern compromisos clars, però tal com diu ella, per a fer-ho ens calen eines; “cal solucionar el problema estructural de país i llavors ens en sortirem”. Hem de fixar els pilars i les bases del model de país que volem.

Hem de ser responsables de la situació en la qual ens trobem i tenir clar que el futur del país va lligat al futur del seu jovent i viceversa.

Concloc el text amb més paraules textuals seves, que com he dit em sento pròpies: “Un país que abandona els seus joves, és un país que renuncia al seu futur. Volem guanyar el futur amb un nou país. I volem ser protagonistes. Tenim la possibilitat de plantejar-ho tot! Justícia, igualtat, llibertat i oportunitats per a  tothom”.

SOM-HI!

* A més, podeu escoltar la intervenció posterior de Junqueras clicant aquí.

* Podeu veure tot el debat clicant aquí.

(la Marta Vilalta durant la seva intervenció)

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*