en polítiques de joventut, un dia històric

Podrem criticar coses (segur!) de la gestió de les JERC al capdavant de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, però avui hem d’estar satisfets d’una aprovació històrica.

Avui dimecres, 22 de setembre del 2010, al Parlament de Catalunya es parlarà d’últim Ple de la legislatura. Es parlarà dels correbous. Però és importantíssima la sessió d’avui perquè s’aprovarà la LLEI DE POLÍTIQUES DE JOVENTUT DE CATALUNYA.

La matèria de joventut era una competència ja adquirida amb l’Estatut d’Autonomia del 1979, però 23 anys de CiU al govern no van servir per a desplagar-la. Ara, han calgut 7 anys de tripartit, i amb les JERC al capdavant de la Secretaria de Joventut, per afrontar un procés llarg i complicat, però molt treballat, planificat i participatiu (amb tot el territori, associacions, joves, entitats i forces polítiques amb dret a fer-ho) per aconseguir-ho.

Aquesta llei, doncs, surt de molts esforços. Uns esforços que podríem personificar amb l’Eugeni Villalbí (foto a la portada) i tot l’equip de la Secretaria de Joventut. Però també a tota la gent que ha participat de tot el procés, i a tots els tècnics de joventut del país, i els polítics que hi han cregut malgrat no hi hagués un marc legal concret fins avui, i que fa molts anys que ja estaven treballant amb polítiques de joventut als municipis.

Doncs bé, aquesta és una llei que ha de posar ordre en tot allò que s’ha fet, reconeixent-ne el valor i oferint nous horitzons. Així, la nova llei empara l’Observatori Català de la Joventut i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (instruments de solvència contrastada i elements essencials perquè la participació juvenil pugui ser un fet real, i que amb el nou marc legal poden veure’s potenciats), és una llei que es desenvolupa paral·lelament al Pla Nacional de Joventut de Catalunya o, una de les coses més importants també, recolza la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

Així doncs, avui el Parlament de Catalunya aprovarà (esperem) aquesta nova llei que ha d’ajudar a facilitar el camí cap a l’emancipació, juvenil i nacional.

* a la foto de l’entrada, el Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’Eugeni Villalbí, amb qui vaig compartir Direcció Nacional de les JERC.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*