Espanya ens roba. I CiU també.

De la sessió del Ple del Parlament de Catalunya que va tenir lloc ahir, en podem extreure vàries coses. La més ‘mediàtica’ (per dir-ne d’alguna manera) és l’estirabot de la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, prohibint als diputats poder usar paraules ofensives cap a Espanya, no deixant dir “Espanya ens roba” o “Espoli fiscal”. Això va desencadenar una gran reacció a les xarxes socials. Però és que no n’hi ha per menys. A mi em sembla rídicul i patètic. A què es deu això? Jo només hi trobo una resposta: la submissió a la dinàmica espanyola. Ella i el partit que representa, hi estan posats. CiU ha fet servir aquests termes repetides vegades i ara ella les prohibeix; és el de sempre? El doble joc de la coalició?

Però aquí no acaba la cosa, i destacaré quelcom que per mi i pel país crec que és més important. Ahir al Parlament, ERC va presentar una proposició de llei que pretenia posar un impost sobre les entitats financeres. Una proposta que va rebre el suport d’altres grups i que el pacte CiU i PP va tombar (notícia a Vilaweb del pacte CiU+PP per tombar aquesta proposta).

A més, ERC ha proposat un seguit de mesures que estalviarien fins un 76% de les retallades que ha emprès el Govern de Convergència i Unió (podeu veure aquest seguit de mesures aquí).

Tombar la mesura que pretenia grabar els bancs i, per exemple, retallar TV3 afavorint 8TV (això mereix post a part), o anar difonent que cal tenir mútues privades… és robar-nos. És robar a tots els catalans. És no enfrontar-se al què cal: plantar cara a Madrir, frenar l’espoli fiscal, frenar el robatori patit per Espanya, i no avançar cap al què és necessari també per sortir de la crisi: la independència.

Sense complexos, ni submissions, ni penyores. Simplement perquè el què és nostre ens pertoca.

1 comentari

  1. No se pas qui ens ha de fer més por, els de fora o els de casa… Estic molt més indignat que abans, el problema més gran el tenim a casa i això és el que no em fa ser optimista de cara el nostre futur i ningú fa res…

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*