fixar-se amb el Pressupost de la Generalitat de Catalunya…

És sabut que Convergència i Unió i el Partit Popular tiraran endavant el Pressupost de la Generalitat de Catalunya per aquest 2012. Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya va presentar una esmena a la totalitat (igual que la resta de grups de l’oposició) a la proposta, que van ser rebutjades sistemàticament gràcies a les votacions dels socis de dreta (CiU+PP) – notícia web Parlament-. A partir d’ara, arriba el torn de debatre les esmenes a l’articulat que s’han presentat, procés que finalitzarà amb el debat i l’aprovació, en principi els dies 15 i 16 de febrer, en cessió plenària al Parlament.

En aquesta part d’esmenes als articles del projecte de pressupostos, les JERC -Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya- no n’hem quedat exclosos i hem volgut estudiar i proposar diferents iniciatives, mireu-les aquí. En aquest sentit, doncs, demanem dotar un potent pla de xoc contra l’atur juvenil (les últimes xifres són esfereïdores), i microcrèdits per a emprenedors joves; l’ampliació en un 1.000% la dotació de les Beques Equitat (per contrarestar l’augment abusiu de les taxes universitàries); la creació de la “T-Feina”; augment del programa d’ajudes al lloguer just i al programa aval-lloguer; i destinar més diners als projectes de joves investigadors catalans.

En el pressupost s’hi hauria de veure reflectida la voluntat d’ajudar a l’emancipació juvenil, a la lluita contra l’atur, i a l’ajut a tenir un jovent actiu, crític i mobilitzat.

Així, en un altre ordre de coses, però seguint el mateix fil, és important recordar també que ERC va presentar una alternativa a la Llei de Mesures Fiscals (notícia) i moltes més esmenes (notícia), que afecten també a l’avançament cap a l’alliberament nacional (que també s’hi hauria de veure reflectit), fet que demostra que CiU tenia alternativa a no pactar amb la dreta espanyolista.

Us convido a endinsar-vos en aquest món de saber com es gasten (i ingressen) els diners les institucions públiques. I no només saber, si no proposar alternatives. Si hi puc donar un cop de mà, estic a disposició.