Josep Maria Terricabras: un candidat de país

L’Executiva Nacional d’Esquerra va aprovar aquest dissabte passat proposar el Josep Maria Terricabras com a candidat d’ERC a les eleccions al Parlament Europeu que s’han de celebrar l’any vinent, 2014. I avui hem assistit a la primera roda de premsa, acompanyat de la Marta Rovira.

Tal com ha dit la Marta, el Terricabras “és un candidat de país. Amb aspiracions socials i nacionals”, i la seva gran trajectòria l’avala. Després d’escoltar-lo atentament, n’estic encara més convençut: aporta fermesa i convicció amb una Europa diferent a la que és ara, i aglutina la veu de l’aspiració d’independència nacional i de justícia social que perseguim. I així ho ha dit, un independentista i europeista convençut, que amb un to elegant, culte, preparat i molt optimista pot portar la veu del país a l’àmbit internacional.

Terricabras ha dit que ara mateix “sense voler ser pretenciós, estic en una posició prou còmode a la Universitat de Girona, però cal fer passos i m’he decidit acceptar la proposta d’ERC”, afegint que “vaig néixer manifestant-me, sempre he tingut compromís polític; ara el tinc institucional”. Ha demanat també amb entusiasme a la ciutadania en general que s’atreveixi a fer passos, que la independència és imparable i inevitable perquè ho vol la gent.

Ha parlat, per altra banda, en relació a la candidatura per aquestes eleccions europees: ha dit que tot està obert, i que cal ser pragmàtic.  També ha parlat del paper d’Europa en el camí cap a la independència de Catalunya, i ha dit coses com “Alemanya, França, Itàlia, Gran Bretanya… no diuen res perquè esperem que nosaltres parlem!”.

El seu discurs entusiasta encomana empenta per afrontar aquest trascendental i històric procés. Que ell sigui la cara del projecte d’ERC en aquest àmbit, certifica també que aquest partit és obert i generós, que té vocació de país. El Terricabras ha de ser “només” la cara d’una aspiració i voluntat de país. Tots n’hem de ser protagonistes. Endavant!

 

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*