Junqueras amb corbata, els hi posa per corbata.

Dimecres hi va haver la cimera que se la va anomenar pel ‘pacte fiscal’. Per mi no és més que una escenificació. I malgrat les reiterades crides a no repetir una escena com la de l’Estatut, fa tota la pinta que si no vigilen, podria tornar a ser-ho… I aquesta vegada de forma intencionada per alguns.

De totes maneres, hi ha diversos aspectes que fan que la situació sigui molt diferent. Sobretot el context social i econòmic. Ara encara més gent està cansada d’una determinada forma de fer política (la casposa, l’opaca, la del ‘jo m’ho faig i desfaig’, la que no compta amb la ciutadania); ara encara més gent està en situació vital complicada.

Per això, calen respostes i iniciatives urgents, fermes, contundents. Calen actituds i accions que posin de relleu qui som els principals protagonistes de la nostra història: els propis ciutadans.

Us deixo amb el vídeo de la roda de premsa que va fer el President d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, que val la pena veure per honesta, convincent, clara. Contundent. Un missatge claríssim. Els altres líders de les formacions polítiques si el van escoltar, segur que van emportar-se un toc d’alerta.

 

2 comentaris

 1. Molt bon discurs. L’Oriol Junqueras sempre parla molt bé, de manera clara i entenedora. Gràcies per compartir-lo, perquè encara no l’havia pogut sentir.

  Ara bé, això no ho veia ningú més a Esquerra quan governaven? Durant els 7 anys de govern amb els socialistes, mai ningú els hi va dir ‘ei i si intentem tenir un concert com el que defenseu al País Basc’?

 2. Ei Esther,

  Merci de nou per llegir i per comentar! I sí, de fet ERC fa molts anys que demana el concert econòmic (fent una petita cerca al google, pots trobar una notícia com aquesta, de l’any 1993 http://www.esquerra.cat/impostosacatalunya/Republica_La_19930700_12.pdf .

  I quan ERC estava al govern va defensar aquest model econòmic en el nou Estatut que van fer. I en l’Estatut aprovat pel Parlament s’hi reconeixia, el què passa és que amb el pacte Mas-Zapatero es va retallar també aquesta part.

  Llavors, un cop aprovat l’Estatut retallat (i que ERC va votar en contra) es va fer un pacte fiscal liderat pel Conseller Castells (PSC) que sí que va tenir el suport d’ERC -un error, al meu entendre-, que es va justificar pel context en que es va fer.

  Ara, sembla que ERC no està disposada a cometre els mateixos errors, per això em sembla més que interessant l’actitud i fermesa del Junqueras i de tot l’equip.

  Vinga, seguim! Gràcies de nou!

  Isaac

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*