La resposta dels alumnes de l’Institut de Vic

Dimecres al Parlament de Catalunya en el torn de preguntes al Govern la diputada del Partit Popular María José García Cuevas va tornar a preguntar sobre la que ells anomenen “politització de l’educació pública”. Per a fer-ho, va mostrar a la Consellera d’Ensenyament Irene Rigau fotos de diferents centres, entre els quals la façana de l’Institut de Vic. Podeu veure la seqüència de vídeos de la pregunta i la resposta que va tenir en aquesta notícia de Vilaweb.

Doncs bé, l’alumnat d’aquest centre públic vigatà va organitzar-se i l’endemà mateix (ahir dijous) va concentrar-se davant de l’Institut amb un pilot d’estelades. I no es van quedar aquí; avui divendres hi han tornat, i han set bastants més. Mireu les fotos a sota.

La resposta, neta, responsable, activa, en positiu. Fixeu-vos en l’escrit que en Lluc Crusellas (estudiant de l’IVic) penjava al facebook en la convocatòria per avui després de realitzar amb èxit la d’ahir: “Comentaris de nacionalistes espanyols, no ens han de fer enrere. Tenim clar que és una idea sorgida de l’alumnat, aliè al centre i al professorat. Tenim les idees clares, ningú ens diu com hem de pensar, sinó que la història, llengua, cultura i drets que ens uneixen fan que pensem així. En cap moment hem anat en contra d’Espanya, sinó que el que volem és el bé per CATALUNYA! Volem ser lliures i expressar-ho per davant de tot“.

Doncs això, llarga vida als estudiants crítics i actius, organitzats i mobilitzats

Fotos de  Lluc Crusellas:

(dia 21 de novembre)

(dia 22 de novembre)

3 comentaris

  1. Orgullosa de la petita i alhora gran gent que m’envolta.. Sóm molt grans. El nostre petit país és cada vegada un xic més gran. Demostrem que les ideologies que tenim són nostres, i de ningú més! Que genials que sóm IESVic!

  2. Avui ha set un dia digne de recordar. Moltes gràcies a la gent que ha fet possible que un dia més els defensors d’aquesta terra hagin sortit al carrer a dempstrar qui som, catalans! Orgullosa d’aquesta gent i d’aquesta terra. VISCA CATALUNYA, LA TERRA, EL CATALÀ I ELS CATALANS!!
    Per un pas més, per un pas cap al nostre somni, l’independència!!

  3. Sóc respectuós amb la llibertat d’expressió. De l’opinió dels alumnes que llueixen estelades, i dels que no. Per aquest fet (el fet que a l’institut no tots són independentistes o partidaris de senyeres, banderes i altres signes partidistes i/o “identitaris”), trobo que les dues banderes penjades a la façana de l’institut hi sobren.
    Atentament

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*