Les JERC compleixen 80 anys. NO FALLAREM!

Les JERC, Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, organització independentista juvenil estesa arreu del territori dels Països Catalans, commemora els 80 anys de la seva fundació. Així, dissabte passat vam celebrar un dinar amb la participació de militants i ex-militants de les JERC, i un acte polític en el que van intervenir Joan Puigcercós (ex-secretari general de les JERC), Oriol Junqueras (President d’ERC) i Gerard Gómez del Moral (actual Portaveu Nacional de les JERC). (llegeix la notícia)

Com diu el tòpic, però és ben cert, cal conèixer d’on venim per saber cap on volem anar. I és important saber que hi ha hagut gent entorn aquesta organització que ha aguantat 80 anys treballant per la justícia i la llibertat. Aquest fet ens omple de responsabilitat per seguir a donar passos ferms endavant. I ara, això no té aturador, no hi ha marxa enrere.

Penso que és a partir d’organitzar-se i lluitar, de compartir, de debatre, de formar-se, de preparar alternatives, de construir una majoria sòlida i crítica, d’aportar al teu entorn tot el què puguis, de buscar solucions… des d’una visió crítica i constructiva, que aconseguirem la plena llibertat.

Ara bé, no tot s’acaba militant en una organització política. És important participar en entitats i altres organitzacions i ajudarem aconseguir els nostres objectius, buscant els punts d’encontre i no d’enfrontament. I això que he escrit, que segurament hi estaria molta gent d’acord, cal posar-ho en pràctica.

Per això, ara més que mai, hem d’anar assumint un paper protagonista i cadascun de nosaltres sentir-nos importants per aportar el nostre gra de sorra per contribuir-hi. Des de les empreses, a les universitats, a les entitats, a l’hora d’anar a passejar, etc.

A partir de les JERC, aquesta eina de construcció d’alliberament nacional i de contribució a l’obtenció d’un marc d’oportunitats d’igualtat, durant molts anys s’hi ha treballat i s’ha mantingut la flama encesa. Ara, seguirem mantenint-la i estirant els que encara no estan convençuts, els que encara no coneixen els arguments (que ens en sobren), per aconseguir la independència nacional. I cabarem trinxeres per aturar els que ens volen fer retrocedir socialment, com amb aquesta reforma laboral que PP i CiU ens volen imposar.

Parafrasejant Obrint Pas: i ara hem pres la iniciativa, plantant cara a la mentida, NO FALLAREM!

 

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*