L’estelada al Congrés dels Diputats (i sobretot, el comentari)

Ahir el Diputat Alfred Bosch va treure l’estelada al Congrés dels Diputats. A part de l’acció i del què suposa ensenyar-la allà on el ressò és extramadament gran, les paraules que van acompanyar l’acció són encara més rellevants.

Bosch dirigint-se als Diputats del PP: “Lo que realmente les preocupa no es combatir el odio y la violencia, o separar la política del deporte NO. Pero cierta política sí, ciertas ideas sí, cuando son distintas a las suyas. La exhibición de banderas cómo esta -referint-se a l’estelada-. Eh que si?! Les molesta porque representa unas ideas que no son las suyas. Son ideas democráticas. Es una bandera de libertad, de tolerancia, que admite a totdos akellos que comparten ideas, de expresión, de libertad de expresión.

Si quieren prohibir esto, peor por ustedes, porque haran un flaco favor a la democracia, aquí o a la libre expresión en los campos de futbol. Dónde está el odio? En la libertad o en la prohibición?”

Gran intervenció per fer saber qui som i què volem. Tot plegat, finalitzat amb un “Visca els Països Catalans lliures i independents“. Ho subscric tot. Mireu-la i escolteu-la:

Tot plegat m’ha fet recordar un episodi al novembre del 2004, quan amb uns militants de les JERC vam visitar al Congrés. Llavors, la vam estendre a fora, just a la porta dels lleons (com tanta altra gent ha fet). Es pot veure a la foto a continuació, amb en Traveria. Aquell dia, van venir dos guardes amb metralleta. Ahir a l’Alfred Bosch, a dins, no li va sortir cap policia.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*