petits comentaris en relació el Consell Comarcal d’Osona

Aquest divendres es constituí el Consell Comarcal d’Osona (notícia). Administrativament, Prats i el Lluçanès (excepte dos municipis) encara depenem de la comarca d’Osona i, per tant, ens interessa el que passa al Consell. Així doncs, ara mateix en seguim al cas i al seu desenvolupament.

Després de que durant quatre anys l’alcalde de Prats n’hagi estat vicepresident (a part de pel seu sou, no sé en què se n’ha beneficiat el poble ni el territori; potser n’és una prova que ara no hi sigui…), el poble no hi té representació. Ara bé, el grup d’Esquerra té el compromís de que a mitja legislatura hi haurà la incorporació de Prats, mitjançant el canvi amb un altre conseller del mateix partit. Llavors, hi tornarem a tenir veu directa.

El Lluçanès per interès, per tradició, per convicció, per sentiment, per sentit comú, per capacitat de gestió, per capacitat, per necessitat… ha de tenir el seu Consell Comarcal. Seguirem treballant per tenir-lo, i aviat serà una realitat. En aquest aspecte, també hi té cosa a dir el Consell Comarcal d’Osona.

Mentrestant, és molt interessant el debat que hi ha al voltant de la utilitat i sentit dels consells. Per això, recomano llegir l’article de l’Eva Boixadé, alcaldessa de Lluçà i actual Vicepresidenta del Consorci del Lluçanès aquí. També que recupereu l’escrit publicat a El 9 Nou de dilluns dia 18 de juliol, de l’exalcalde pradenc Ramon Vall (i també expresident del Consell Comarcal), en que planteja un seguit de punts que val la pena repassar. Hi ha matisos i comentaris a fer, però així en general hi estic d’acord.

De tot plegat, en seguirem parlant…

*Recordeu, quina comarca tenim per exemple repassant el Descobrir.

 

4 comentaris

 1. Curiosa la foto. Per 2 motius. Primer per la diferència entre en Joan López i l’Óscar pitarch. Diferència en el vestir, és clar.
  Segon, per que veig que Olost sí està present al Consell Comarcal. La mà de l’ex-diputat encara aguanta?

 2. Benvolgut Isaac,

  Veig que no perds ni una per deixar en Lluís en evidència, penso que aquesta no es la teva tònica, ni tampoc el que Prat ha tret o pot treure del Consell, el Consell es per a tots especialment pels municipis mes petits i d’aquests en tenim molts. Tu ho saps millor que jo.

  No qüestionem els consells, però si la burocràcia i en alguns casos la seva gestió, i a seva necessitat. Al mateix amb les diputacions… però la veritat es que l’eficiència i la qualitat es important sobretot en els moments que estem passant i si anem dividint el territori administrativament ens assemblem a Galicia amb les finques agràries, algun dia si vols en parlem, masses consorcis, masses ope, masses ens, fundacions, …publiques que no sabem a vegades els ciutadans el que costen i el que fan.

 3. la diferència entre el de Vic i el Pitarch és que el primer és un professional de la política i el segon és un professional que fa política.
  A veure si no ens deixem perdre el Consorci amb l’excusa de la crisi!

 4. El Joan té raó Isaac, no es pot anar pel món pensant_se que fas les coses de manera diferent quan en realitat ho fas de la pitjor manera. No es pot primer clavar el punyal i després fer veure que no téns informació suficient. Informa’t, analitza i si s’escau amb arguments polemitza.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*