Som aquí, tossudament alçats (de nou)

El dia 23 de maig del 2011 escrivia l’article “som aquí, tossudament alçats“, amb lletra incorporada d’aquesta gran cançó de Lluís Llach. Era l’endemà de les eleccions municipals. I feia servir aquesta cançó per expressar la voluntat de treball i d’esforç per a un poble, per a les persones que el formen, per a un projecte.

Ara, aquest tema esdevé himne del “Concert per la Llibertat” d’aquest dissabte al Camp Nou. Ja s’ha fet públic fins i tot quines cançons es cantaran (clicant aquí veureu el repertori), i només llegint-lo, és inequívoc que serà històric.

Més enllà del factor emocional de les cançons i el propi concert, omplir aquest gran estadi reconegut arreu del món ha de servir per a refermar-nos alçats, per a demostrar que hi som, que ens mantenim ferms en el compromís. Un gest simbòlic, sí. Alguns en diuen ‘distracció’. I és evident que amb omplir el Camp Nou no n’hi ha prou, i que cal seguir treballant dia a dia, a tot arreu, a tots els racons, entitats i institucions. En això estem, per la justícia i la llibertat.

Mentrestant, de bell nou i deslliurats d’enyors, gent d’allà i d’aquí ens donem el dret a escriure el futur. No és només un somni, és també mesura de la llibertat!

AIXÒ NO TÉ ATURADOR.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*