Estem en una campanya que…

La nit que unia dijous amb divendres de la setmana passada va engegar la campanya electoral que finalitzarà amb les eleccions al Parlament Europeu del dia 25 de maig. D’entrada: aquesta no és la campanya electoral de les nostres vides, no és la que ens fa més il·lusió de viure. Les respostes i reflexions poden ser vàries, però us deixo amb una pregunta que vaig plantejar al facebook: ‘T’interessen aquestes eleccions europees?”, i les respostes ben variades (mireu-ne el resultat clicant aquí).

En el meu cas, aquestes eleccions m’interessen. Per diversos motius, i més enllà del meu interès general per seguir l’actualitat política, penso que malgrat elegir la institució més llunyana a la ciutadania (Parlament Europeu), i ser una institució amb dèficits brutals (de funcionament, de representativitat i d’objectius, sobretot), el que pretenem els que ens creiem europeïstes és poder contribuir a canviar-ho. Som eurocrítics. Em crec Europa, però no les institucions tal com estan plantejades.

A més, estic convençut que cal una veu potent, pròpia catalana, radicalment democràtica i d’esquerres. Que treballi per la ciutadania no només per la pròpia institució. Que combati aquesta Europa dels mercats, ‘lobbies’ i capital. Des d’allà, hi ha múltiples directives i històries que ens afecten com a ciutadans, i hi hem de ser.

I és clar, no és cap sorpresa, aposto per Esquerra Republicana de Catalunya i la coalició electoral àmplia i generosa que encapçala el filòsof Josep-Maria Terricabras. I convido a llegir el programa electoral d’ERC, conèixer el candidat, veure vídeos, etc. clicant aquí.

Aquesta candidatura va engegar motors de campanya a Girona (crònica de l’acte), dijous passat. Ara, estem immersos en la cursa en la que treballem per explicar les nostres propostes, idees, objectius… per a donar eines per a fer participar a tothom, que malgrat el descrèdit i llunyania del Parlament Europeu (justificats), ens cal com a país donar un missatge inequívoc que som ferms, i que aconseguirem els nostres objectius.

Els partits independentistes, doncs, han de ser els més votats. Som-hi! (qualsevol dubte, comentari, aportació… estic plenament obert).

A continuació, fotos de l’acte de Girona:

foto 4q

El cantant -que va exercir de presentador- Quim Vila, abans de començar.

foto 3

Amb la Mar Vila, repassant l’escaleta. A sota, la Mar i el Quim fent el mateix.

 

foto 2

A sota, el Guillem Clapés a la taula de control.

foto 1

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*