Any nou: novetats pels Gegants

Els Gegants de Prats de Lluçanès no són aliens al canvi d’any, i també fan bona la dita aquella que apunta “any nou, vida nova“. Així les coses, el Vicenç i l’Àgata protagonitzaran dues novetats importants que viurem tots plegats els propers dies i que em sembla interessant dedicar-li un petit article.

Aquestes són que a partir de Sant Vicenç els Gegants Vicenç i Àgata estaran exposats a Cal Bach, i que el Vicenç estrena nova vestimenta.

La Colla Gegantera intentem fer cada any una rentada de roba i una repintada de cares. Aquest any, el dia 22 de gener podrem veure la nova roba del Vicenç (feta per la modista de Prats Sara Tubau) i l’Àgata tornarà pintada i arreglada pel constructor Toni Mujal, de Cardona.

Per altra banda, l’altra gran novetat és que també a partir del dia de Sant Vicenç, els Gegants quedaran exposats a l’entrada de Cal Bach. Això farà que qualsevol hora del dia (i la nit!) puguin ser vistos per tothom. Una reclamació que hem tingut de part de molta gent i sobretot de la canalla. I és que des que darrere l’Ajuntament Vell va ser destinat a la gent gran i la Colla Gegantera va deixar l’espai per a ells, els gegants han estat guardats al remolc i sense poder ser visitats. Des de llavors, Colla i Ajuntament hem estat un bon temps buscant alternatives, mirant espais, i finalment, l’Ajuntament va acceptar la proposta de posar-los a Cal Bach. 

Per últim, la Trobada Gegantera serà el 20 de juny, i el calendari de sortides geganteres el farem públic ben aviat! Us animem a sumar-vos a aquest nou any geganter!

_Festa_Major_Sant_Vicenc_Prats_de_Llucanes_foto_Joan_Parera_2014_006

 

(A dalt, foto dels Gegants davant de Cal Bach, per Sant Vicenç de l’any passat. A baix, els Gegants testimonis de la Trencadansa)

festamajorsantvicenc1

3 comentaris

  1. Trobo bé que els gegants siguin exposats a Cal Bach (A Vic i Tona per exemple també són a l’Ajuntament)
    El que veig és que el vestuari que ha quedat més desfassat és el de l’Àgata. Va molt diferent del vestit actual de les noies que ballen la trencadansa, Diria que va com anàven abans les noies que ballen la trencadansa.

  2. Tota la raó Pere V. La Geganta porta la indumentària de tal com anaven les dansaires de la Trencadansa quan es va construir.

    Tot i això, fa poc li vam canviar el cosset fa poc, i la pròpia faldilla tampoc fa gaire temps que la vam fer nova per descolorida. El que dius en vam parlar, però encara no ho hem afrontat. Suposo que serà el següent canvi.

    Gràcies!!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*