Els gegants a l’església: 25è aniversari dels Gegants d’Olost

Dissabte passat dia 7 va ser el gran dia pels Gegants d’Olost, que porten el nom del Perot Rocaguinarda i la Mercè de Pecanins. La Colla Gegantera de Prats de Lluçanès, amb el Vicenç i l’Àgata acompanyats de més de 40 geganters i grallers pradencs que erem, no hi vam faltar.

La Plaça d’Olost feia molt i molt goig plena de gegants i gent per acompanyar-los i viure aquesta celebració. A quarts de 6 de la tarda puntuals va començar amb l’entrada dels gegants vells coronats d’aniversari, van fer un ball juntament amb la parella nova (històric!) i tothom va aplaudir apassionadament. Llavors, una ballada dels bastoners de Prats de Lluçanès va precedir l’inici de la cercavila. Ja des de llavors, el cel tapat amenaçava. Però la cercavila va transcórrer molt bé fins just l’arribada un altre cop a la Plaça.

En aquells moments, les gotes van intensificar-se i les portes de l’església es van obrir. Bancs arrambats a les vores i els gegants i persones al mig (mireu les fotos). La celebració es va traslladar allà dins i va acabar de fer que tot esdevingués històric!

Un cop fet l’homenatge a tots els que van començar aquesta història gegantera a Olost, l’alcalde va fer entrega del pin de plata de la població al President de la Colla -que va ser ovacionat- i va dir una frase que per mi és importantíssima: “Els pobles petits volem ser més vius que mai en un país més lliure que mai, amb unes colles geganteres com vosaltres!”. Seguidament, ja vam poder tornar a sortir a Plaça, on vam fer les ballades finals.

Acte seguit, cap al pavelló on més de 500 persones vam participar al sopar. I per arrodonir la nit, cercavila nocturna i concert de nou al pavelló, amb els andorrans “Komanem” (el cantant és geganter) i els vigatans “Les oques grasses”.

Una gran jornada per una gran celebració. Per molts anys Perot i Mercè! Felicitats Colla Gegantera d’Olost!!!

 

* Podeu veure una petita galeria de fotos (fetes per la Mònica Vilamú i jo mateix) clicant aquí o al google +. També els diversos àlbums penjats pel Joan Parera al Facebook.

* La notícia a Vilaweb-Lluçanès, o el vídeo a El9nou.cat.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*