La salut gegantera del Lluçanès, a Olost

El passat dissabte dia 5 d’abril a la tarda va tenir lloc la Trobada Gegantera d’Olost.

I l’aprofito per a fer una petita reflexió o comentari relacionada amb la història recent. I és que he pensat en alguns anys enrere (11  o 12 aproximadament) quan els gegants d’Olost van viure un parèntesis en la seva activitat gegantera, i quan sortien a la Fira de Santa Creu perquè alguns geganters pradencs (amb la complicitat del Josep Peraire de Santa Creu i els esforços de l’Antoni Font d’Olost, entre altres) els anàvem a buscar. Era quan els majestuosos Perot i Mercè només sortien el dia 15 d’agost per Festa Major Olost.

Em recordo de quan la Colla Gegantera de Prats va reactivar-se i va necessitar del remolc dels olostencs per a voltar pels pobles del país. Penso en quan finalment un grup de gent va animar-se per a reactivar la Colla d’Olost; quan van fer els nous gegants, quan van formar el grup de grallers, quan van començar a veure’s arreu de les trobades. Quan ja van muntar la pròpia Trobada Gegantera de nou, en dia propi i més enllà del dia de Festa Major.

IMG_2855q

I penso en que aquest dissabte passat es van doctorar, com en diríem en llenguatge estudiantil. Érem un gran número de colles (15!), la plantada va ser original -amb actuacions de castellers, batucada i bateig del gegantó Adjutori, una altra gran notícia-, la cercavila animada, la ballada final completa, el sopar molt ben atès i amb concert final. Cert és que la celebració del 25è aniversari del Perot i la Mercè també va ser gran, però em refereixo a que la Trobada d’enguany era ordinària, i va convertir-se en molt completa.

Hi ha més elements de dissabte que em permeten afirmar que el món geganter al Lluçanès està en bona salut. Feia realment goig veure la Colla Gegantera de Sant Bartomeu tant nombrosa; el grup de Santa Eulàlia de Puig-Oriol -Lluçà actiu i amb una colla de jovent prometedor; i la reactivada Colla Gegantera de Sant Feliu Sasserra, que són els que més han aguantat i que han aconseguit també una gran empenta des de fa mesos. Ara ja només falta acabar d’engrescar els d’Alpens. 

Realment, la salut gegantera al Lluçanès és ben bona. I ens n’hem d’alegrar. Fal·lera!

* Clicant aquí una galeria de fotos feta per jo mateix Google +Picassa. Clicant aquí, tuiter de la Colla Gegantera d’Olost, que va ser molt actiu durant tota la festa. Aquí, galeria de fotos de LaRella.cat. Aquí, notícia a LaRella.cat. I aquí, galeria del Joan Parera a Osona.com.

* A continuació o clicant aquí, vídeo de la ballada final dels Gegants de Prats de Lluçanès a la Plaça d’Olost. Amb la música de gralles i tabals de Prats; i a sota la geganta el Roger Vall, a sota el gegant jo mateix.

IMG_2878r

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*