Trobada Gegantera i concert amb Cesk Freixas i Sense Sal. La crònica

Ahir vam tornar a viure una Trobada Gegantera a Prats de Lluçanès. Com cada any, l’activitat comença uns dies abans amb tots els preparatius, però s’intensifica més el mateix dissabte. Així que sota un sol impressionant, el dia va començar amb assajos al matí. A primera hora de la tarda, la tasca va ser el muntage de taules i tenir tot a punt per la rebuda de les colles.

L’hora de la Trobada havia arribat. El mateix sol, va ajudar a fer sortir molta gent de casa per seguir la cercavila gegantera que va omplir els carrers cèntrics del poble. Les colles participants van ser: Olost, Sant Bartomeu del Grau, Lluçà -Santa Eulàlia de Puig-OriolSant Feliu Sasserra, Navàs, Ribes de Freser, Vilanova del Vallès, Campdevànol, Carrer de la Riera (Vic), Gironella, Sant Julià de Vilatorta, Taradell, Espinalbet i els amfitrions, Prats de Lluçanès.

L’entrada a la Plaça Nova, presentant una a una les parelles participants, va ser la prèvia d’una nova i emocionant representació de la “Trencadansa” ballada pel Vicenç i l’Àgata (gegants de Prats) amb la gran interpretació de les nostres gralles i tabals. Llavors, una ballada conjunta final de totes les colles participants va posar fi a la cercavila.

Després, el focus d’atenció es va traslladar a la Plaça Vella. Allà va tenir lloc el multitudinari sopar geganter en el que va haver-hi una extraordinària participació de persones, fet que ens va desbordar les provisons de teca, però que vam solucionar-ho ràpidament. Les postres les vam lligar amb un exquisit concert del cantautor Cesk Freixas, que va presentar el seu nou disc, i un final de festa genial amb els Sense Sal, un grup que va ser el gran descobriment de la nit per a la majoria d’assistents.

El bon temps i la temperatura ambient van convertit la Plaça Vella en un indret ideal per a que molts pradencs s’hi acostessin i així gaudir de la música en directe que els dos grans grups van protagonitzar.

Em queda primer de tot agraïr l’esforç de tota la gent de la Colla Gegantera, els que surten a la foto de sota i els que no hi apareixen; és gràcies a ells que tot plegat és possible. Després, a totes les colles i geganters participants. Igualment a tota la gent de Prats i rodalies que va acompanyar la cercavila gegantera a la tarda i la que es va apropar a la Plaça Vella i va gaudir del concert al vespre. I per últim, al Cesk Freixas, al seu equip i a tota la gent dels Sense Sal, que a part d’oferir-nos uns concerts genials ens ho van fer tot plegat molt fàcil. Prats de Lluçanès és casa vostra!

MOLTES GRÀCIES I FAL·LERA GEGANTERA!!!!

* a sota, podeu escolteu un petit fragment del final de l’actuació dels Sense Sal. I en aquest enllaç, o a picasa, podeu veure algunes fotos que jo mateix vaig fer durant la jornada.

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*