Escoltant Pep Guardiola i Mònica Terribas

Ahir el Parlament de Catalunya va entregar la Medalla d’Honor, en la categoria d’or, al més que entrenador del Barça Pep Guardiola.

Mireu i escolteu aquí les intervencions de Pep Guardiola i de Mònica Terribas. Van intervenir més persones (Evarist Murtra, David Trueba -en off- i el President Mas i la Presidenta De Gispert), però els vídeos íntegres de Guardiola i Terribas són excepcionals.

Va ser un acte de reafirmació nacional. “Si ens aixequem ben d’hora i penquem, som un país imparable“. Les connotacions d’aquesta sentència, són molt més potents que qualsevol sentència dictada des d’organismes espanyols i espanyolistes.

El Barça fa bo a tothom. Respecte, valors, educació. Constància. Esforç, dedicació, passió, professionalitat. Això és Guardiola.

I la Directora de TV3, amiga de l’entrenador, quina emoció. Quin sentit de país. Citant el lluçanès Ramon Besa, i David Trueba, Antoni Bassas, recordant paraules d’entrenadors mítics com Ferguson, Bielsa i Sacchi, de companys com Estiarte, Cruyff, de jugadors com Iniesta. Un discurs complet, repassant moments bons i altres no tant de la vida del Pep. No es va deixar tampoc la família i els amics.

Que la vida et doni un camí ben llarg, o si te’n vas, que t’acaronin els estels. Paraules per a la cirereta del pastís.

(deixo l’enllaç de la cançó Laura, de Lluís Llach. Escoltant la Terribas, entendreu per què. Pell de gallina).

I això, que a banda de guanyar títols, seguim fent promoció d’una determinada forma de ser i de reivindicar-nos. Un bon preludi per a la Diada principatina de l’11 de setembre. 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*