a Prats de Lluçanès: CAMINADA POPULAR!

La Caminada Popular va ser un esdeveniment important al poble de Prats i a la comarca del Lluçanès. L’emblemàtic logotip de la Unió Excursionista Prats (crec que dels més ben trobats que hi ha), era molt popular i ens acompanyava any rere any amb la convocatòria més important que la UEP feia. Una caminada popular a finals de setembre que permetia, a més, conèixer racons i indrets insòlits del territori.

Ara, amb una Unió Excursionista (mireu el seu espai web) revitalitzada i activa en l’activitat excursionista pròpiament dita, fa coincidir els 25 anys de la primera caminada que va organitzar fent-ne una altra.

Serà el diumenge dia 22 de setembre, amb sortida al Passeig entre les 8 i 2/4 de 9 del matí. Hi haurà la possibilitat de fer dos recorreguts: de 10 o de 19 quilòmetres; i ja es poden fer les inscripcions a Cal Rocadembosch, Ca la Loreto, Cal Janet, El Taulell o Catalunya Caixa. A part de la web de la UEP, podeu demanar informació a info@unioexcursionistaprats.com.

La Unió Excursionista (que per cert, és pionera al país en desvincular-se a la Federació Espanyola d’Esports de  Muntanya), ha difós el següent text:

Era l’estiu del 88 quan algú va aixecar la llebre: I si organitzem una caminada popular aquí a Prats?. D’aquest fet, ens vam trobar una colla de gent vinculada a l’excursionisme, uns més d’alta muntanya i, altres, caminadors que es coneixien els voltants del poble com el palmell de la mà.
El projecte era engrescador i, amb celeritat, ens vam posar mans a l’obra amb la inestimable col•laboració de botiguers, comerciants i gent del poble. A finals de setembre es feia la primera caminada de la Unió Excursionista Prats.
La Caminada es va continuar fent una quinzena d’anys i sempre amb molt bona participació. Els darrers anys organitzada conjuntament amb el Grup Escolta Lluçanès.
Després de 25 anys, la majoria d’aquell grup inicial encara anem trescant per les muntanyes i corriols del nostre entorn, acompanyats del bon record d’un que ja no camina amb nosaltres, l’Àngel, una de les veritables ànimes d’aquella primera caminada.
Dit tot això ja només ens resta convidar-vos a participar en La Caminada del 25è aniversari i redescobrir alguns dels interessants indrets d`aquella primera edició, tot gaudint d’un paisatge regat per un estiu poc corrent fins a dia d’avui.
Us hi esperem !

PER MOLTS ANYS!

 

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*