A Prats de Lluçanès, no oblidem “el militar duro y cruel, pero efectivo”

5 de febrer de 1714. La vila de Prats de Lluçanès és cremada, devastada, per les tropes felipistes comandades per Carrillo de Albornoz. Val la pena aturar-se a llegir en aquest enllaç la història d’aquest militar espanyol, parant atenció a la pàgina 4:  “Durante el levantamiento catalán de enero de 1714 recibió órdenes de reprimirlo con 2.500 hombres. El resultado fue dos contundentes operaciones de castigo que destruyeron las villas de Caldes de Montbui y Torelló. Posteriormente atacó el Lluçanés, calcinando también las poblaciones de Prats, Sant Feliu Sasserra y Oristá. Estas duras acciones le granjearon cierta fama de militar duro y cruel, pero efectiva“. Poc falta a afegir, tot per a destruir els anhels dels catalans. Quedaren llavors poques cases dretes a Prats de Lluçanès, però el poble no s’ensorrà i seguí resistint. 

5 de febrer de 2014. La vila de Prats de Lluçanès recordarà, commemorarà aquells fets com fa cada any. Però enguany amb molta més intensitat i allargant els actes (podeu veure la programació completa de Santa Àgata clicant aquí). És imprescindible tenir present la història que ens precedeix, i sobretot ara que encarem una etapa crucial pel futur del poble, pel futur del país.

Aquest dimecres, tornaran a repicar fermament les campanes des del campanar de l’església. Aquest dimecres 5 de febrer, seguirem ferms en el tricentenari d’aquella derrota construint el futur sense oblidar el passat.

TRES-CENTS ANYS D’OCUPACIÓ. TRES-CENTS ANYS DE RESISTÈNCIA. Guanyarem.

 

FelipV

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*