Acció de força al Moianès

Aquest diumenge 13 d’octubre tenia lloc la Fira Moianès Turisme i Lleure, que enguany es celebrava a Castellcir. A banda de veure les diverses parades i activitats (des de tractors antics a la trobada gegantera del Moianès, o l’actuació dels falcons) , i acompanyat de l’Eva Boixadé (alcaldessa de Lluçà), vaig assistir al “Pregó de la Fira“. En aquesta ocasió, era a càrrec del Dionís Guiteras, President del Consorci del Moianès, alcalde de Moià i Diputat al Parlament de Catalunya.

I entre tots van convertir el pregó en una acció de força, en un acte reivindicatiu de l’oficialitat de la comarca. Els alcaldes dels municipis del Moianès, vestits amb una samarreta negra amb el lema “SOM 10” (que és el número de pobles que conformen la comarca) acompanyaven a Guiteras mentre aquest desgranava els arguments a favor de la creació de la comarca. Amb diverses referències al Lluçanès (una mateixa lluita!) va relatar de forma breu, clara i contundent els perquès de la seva i nostra reivindicació.

Va ser una imatge política de força molt potent veure els alcaldes de pobles i partits diferents, de costat i units per a una mateixa causa. I tot, amb una plaça plena de gent. Davant d’això, el Govern de la Generalitat no pot fer oïdes sordes.

* A continuació, fotos. I aquí, l’editorial del diari Regió 7 titulat “el moianès té arguments”.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*