ACORDS DE NADAL

Article publicat a Osona.com

ACORDS DE NADAL

Volem acords. Necessitem acords. De fet, vivim d’acords. Entre tots vam acordar que d’una taula en diríem així, taula, i que per acomiadar-nos d’una persona generalment li diríem “adéu”. I als últims temps la majoria social catalana hem acordat primer que ja som majors d’edat per decidir el nostre futur i, ara, que ho som per exercir la independència.

En aquest cas, els grans acords polítics d’àmbit nacional que esperem són els que han de portar-nos a la independència. I afegeixo una cosa: seran els acords, però els propis acords i la República Catalana la farem les persones, totes. Aquests milions de persones que hem fet manifestacions, vies, cadenes, mobilitzacions, concentracions, escrits, xerrades, converses… teixint grans acords que han empès fins on som ara. Els independentistes estem predestinats a arribar a més acords, perquè volem, perquè ho necessitem. I hi haurà segur acords ja per obtenir el mandat democràtic necessari on s’expressi la voluntat de la majoria del poble.

Tot plegat ens enxampa en plenes festes nadalenques. Unes festes en què es barreja el fals optimisme de Rajoy que ha sortit dient que són “les primeres de la recuperació econòmica”, en situacions com per exemple la d’una persona que em vaig trobar i em va dir que a casa seva no poden engegar la calefacció perquè no poden pagar-la. I no és un recurs fàcil escriure això, és una realitat que passa també al meu poble, no en un sol cas aïllat.

Localitzat ja a Prats de Lluçanès i Nadal, em ve al cap que els botiguers de la vila han assolit al llarg del temps grans acords per sumar esforços i sortir-ne ells i tot el poble beneficiats. I enguany, la campanya de Nadal és ferma, valenta, decidida, per explicar que cal triar Prats per fer la respectiva compra. D’arguments els en sobren, i ens els expliquen en el marc d’una campanya unitària titulada “Per festes, tria Prats!”. Diferents botigues, un mateix tema, cadascú destaca el seu producte i oferta, diversos actes conjunts i un acte final a la plaça Nova l’11 de gener.

A mi m’agraden aquests acords, que mantenen l’encant de cadascú, el tracte i el bon producte que cadascú genera; i que alhora els potencia a tots. Tu pots venir a Prats, passejar, voltar, mirar, i entrar on més t’interessi i comprar.

Em sembla clar. Per festes, tria Prats!

 

stsebastianeu

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*