comprar a Prats…un bon tracte

Repasses la nevera i diversos espais de casa. Agafes diners, la jaqueta, la bossa reutilitzable -quan hi penses- i les claus. Baixes a comprar.  Si has d’agafar el cotxe, que sigui perquè és estrictament necessari. A Prats, comptades vegades faria falta.

Entres a una botiga. Et coneixen, us coneixeu. Saps que el què venen és de qualitat. Que el tracte que rebràs és humà, proper. “Què? Com esteu? Què fa l’àvia? I els nebots? I què, com portes això de presentar-te per alcalde? I viure sol, què tal?”. Les preguntes, són diferents depenent del dia, de l’època, del context, de qui te les faci, de a qui les facis.

El què et podria semblar pura xafarderia, també és coneixença, és proximitat, és confiança. (segueix…)

Diumenge passat, dia 9 de gener, la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats va donar per finalitzada la campanya de Nadal, en la que es sortejaven vals de compra per a gastar en establiments que formen part de la mateixa UBiC. Hi havia expectació, hi va haver afortunades i afortunats. Però qui de veritat penso que n’ha de sortir reforçat és el comerç local i, per extensió, el poble en general. El comerç petit i de proximitat és clau pel desenvolupament ecnòmic del nostre poble.

Igual que ho és el mercat, del que n’he parlat tants cops en aquest bloc. Vens el diumenge a mercat i notes que li falta quelcom, però que l’essència es manté. Desitges que doni un tomb perquè no es perdi, confies que arribarà el dia. I jo penso que efectivament, el dia que podrem tornar a impulsar el mercat és proper.

I vas pensant això, que comprar a Prats és un bon tracte.

3 comentaris

 1. Isaac, totalment d’acord amb el teu comentari.

  Només una qüestió; m’agradaria saber si opines que aquest comerç tradicional -de poble-. podrà aguantar la crisi que estem patint, o si bé seria millor l’implantació d’un gran supermercat (Bon preu, Mercadona..) als afores del poble i si fos així si hi ha pla de futur.

  Merci Isaac, sàpigues que molta gent segueix el teu bloc!:)

 2. M’ha encantat l’article. i hi estic totalment d’acord. El comerç de proximitat cal potenciar-lo i, sobretot, vetllar perquè no es perdi. Nosaltres tenim uns amics de Granollers que la primera cosa que els va “deixar paradíssims” va ser la primera vegada que vam anar de compres pel poble: el fet de saludar-se amb tothom, interessar-se per la teva vida, parlar de manera entretinguda mentre esperes que t’atenguin… Ara ja s’hi han acostumat però, al principi, els va impressionar moltíssim!
  Felicitats per l’escrit Isaac! Despertem el comerç de qualitat!!!

 3. Ei,

  Joan, jo primer de tot crec que el què anomenem comerç tradicional -de poble- no ha de perdre aquesta etiqueta però que no pot adormir-se. Per tant, ha de buscar resituar-se en el moment que vivim i explorar vies de futur per encarar-lo amb garanties. Per això, en molts casos cal un recolzament i un ajut que penso ha de recaure en l’administració, sempre tenint en compte però que qui realment ha de ‘liderar-ho’ ha de ser el mateix comerç. La implantació d’un gran supermercat, penso que és un altre tema.

  Yolanda, moltes gràcies també pel teu comentari, i sí: DESPERTEM!! 😉

  Gràcies als dos, i a tothom qui ho llegeixi! Ja sabeu, aquest espai s’hi poden deixar comentaris i enriquir el debat!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*