de Prats i el Lluçanès a la Via Catalana (fotos i vídeo)

L’històric 11 de setembre del 2013 a Prats de Lluçanès va començar amb l’habitual ofrena floral al monument a Rafel Casanova. Allà, després de les ofrenes d’entitats i partits, i abans del discurs de l’alcalde, hi vaig llegir un manifest (que podeu veure clicant aquí) en nom del Grup Municipal d’ERC.

Llavors vindria el plat fort del dia, de l’any i dels més grans de la història. I ben cert és que hi havia persones del Lluçanès arreu del país, des de les Terres de l’Ebre a la Jonquera, passant per Barcelona o el Maresme (per dir-ne exemples). Però l’ANC-Lluçanès havia concentrat els esforços als trams 561 i 562, en el terme municipal de Caldes de Malavella, i per tant allà es va convertir en terreny lluçanès, amb més de 700 persones i 3 parelles de gegants (els de Prats, Olost i Sant Feliu).

Paral·lelament, a la Plaça de l’església de Prats, hi va haver una concentració que es xifrà en 130 persones. Van repicar campanes i van enllaçar-se per la independència. Podeu veure-ho al vídeo de sota.

Tot plegat, una mobilització històrica, grandiosa, immensa. No hi ha dubte que la Via Catalana és de les mobilitzacions ciutadanes amb finalitats polítiques més grans del món, si no la que més. La mateixa mobilització va ser excepcional; ara és el torn de la política, en majúscules. Fermesa i decisió. INDEPENDÈNCIA.

Per últim, felicito i agraeixo a tothom la seva participació, i especialment a l’organització, tan a nivell nacional com els responsables dels nostres busos i trams. Va ser exquisit. Una feina brutal tots plegats.

Ara, podeu veure la Galeria de Fotos a Google + o a Picassa i, a sota, un breu vídeo, dels gegants al tram, i de la Plaça de l’església de Prats de Lluçanès:

3 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*