“Dejaviu: memòries de futur”

El dia que vam omplir #elsarró amb el Josep Maria Miró va dir, per exemple, que “els pobles estan plens d’espais no convencionals amb moltes potencialitats per a fer coses, per a la creació“; en la mateixa taula, l’Ada Vilaró reivindicava un “teatre del poble, pel públic, per tothom“. I aquest dissabte 23 de novembre a Prats de Lluçanès vam poder veure i viure reflectides les dues idees -de nou- amb el festival “Itineràncies 2013“. En aquesta ocasió sota el títol “Dejaviu: Memòries de futur” es va fer un recorregut per diferents espais del centre del poble on els protagonistes van ser avis i nens i les seves històries a partir de la seva memòria.

El recorregut va iniciar-se a la Plaça Nova, va passar per l’Arca, per Ca la Pili, per Cal Ten, per Cal Finus, per la perruqueria Pedra Dreta, pel pati de l’escola Fedac, per Cal Patufet i, finalment, a la Plaça de l’Església i Cal Duran.

En aquests diferents llocs que ens semblen insospitats per acollir teatre, amb les històries dels propis avis (la Núria de l’Arca, el Pep de Cal Finus, la Montse perruquera, la Rosa de Cal Cigró i la Remei de Palau) que en alguns casos interactuaven amb fills o nets, la mímica representada excel·lentment per avis pradencs i altres actors, la dansa contemporània, les escenes, les cançons cantades per la coral, les interrupcions fetes per la canalla, la música de vents al balcó de Cal Duran o el piano al seu interior, etc… van ser els grans ingredients que ens van fer viure moments, reviure situacions, conèixer perspectives, formular-nos interpretacions, generar-nos preguntes, imaginar-nos respostes…

La iniciativa va tenir una gran acollida de públic, molt nombrós, que malgrat el fred de dissabte a la tarda va viure amb molta intensitat la proposta. Felicitats a tots els actors i organitzadors!

* Podeu veure una galeria de fotos a Google + clicant aquí; o a Picassa clicant aquí.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*