Del Lluçanès a un Dakar que parla català

El Lluçanès és, entre moltes altres coses, terra de motor. Aquí hi ha tradició motora i convocatòries anuals sonades gràcies a la passió de molts motards que mantenen viva l’olor a gasolina. Alhora, el Dakar és el ral·li amb ressò mundial per excel·lència, i el Lluçanès hi ha tingut representants amb Nani Roma, Rosa Romero, Gerard Farrés i Marc Torres.

Així les coses, el Nani Roma (fitxa del pilot) ha guanyat en cotxes, convertint-se en el primer català que ho fa (ja va ser el primer de guanyar en motos, fa 10 anys), i en el tercer pilot de tota la història de la competició que aconsegueix el doblet. El Nani, doncs, tornarà al Lluçanès, on viu i participa, amb el Dakar sota el braç. Històric!

I, com deia, el Nani no és l’únic d’aquí que ha patit el Dakar, sinó que hi hem tingut també l’olostenc que viu a Manlleu Gerard Farrés (fitxa del pilot) i la Rosa Romero (fitxa del pilot), parella del Nani, tots dos amb motos i sense aconseguir acabar però amb papers molt lloables. I per últim, el mecànic de Sant Feliu Sasserra Marc Torres (fitxa del pilot), que acompanyava al pilot francès de camions Jo Adua.

Gens entès de motor, però que m’agrada estar-ne al cas, sóc dels que he estat pendent de l’evolució del Nani i d’aquests altres pilots. Dels que quan mira les imatges pensa que són irreals, o que són un muntatge. També amb contradiccions pel que suposa aquesta competició als països que l’acullen. Ara, content per la victòria del Nani (veí del Soler de n’Hug) en cotxes, per la victòria de Marc Coma en motos, pel grandíssim paper de la Laia Sanz, i per tot el que això suposa pel nostre país i la projecció internacional.

Felicitats campions!

 

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*