Del Lluçanès feréstec, al Lluçanès transhumant

El diumenge de la setmana passada, dia 27 de març, es celebrava la 3a edició de la “Lluçanès feréstec” (mireu crònica a la pàgina de la Unió Ciclista Lluçanès). Per altra banda, aquest cap de setmana han tingut lloc les quartes jornades de Transhumància (mireu programa al Solc), amb una programació molt potent entorn aquest món d’un pes històric important a la nostra comarca.

Dues iniciatives sorgides d’entitats diverses, amb el suport de persones i institucions vàries. Que tenen en comú que posen en valor el què tenim. Que és molt, i ric… (segueix…)

El “Lluçanès feréstec”, una prova ciclista que posa accent en el territori, els camins, els indrets… recorrent-los amb bici, sense pressió d’una competició oficial, amb un recorregut de 34Qm i un de 60; amb la possibilitat de participar-hi esportistes d’èlit i practicants ‘de base’. El resultat: més de 200 inscrits, que a causa del mal temps es van quedar en una gens menyspreable xifra de 180 participants (són molts!) que van gaudir de la nostra terra.

I aquest cap de setmana, aquesta atepeïda programació entorn la trashumància. Els pastors, les ovelles i els camins, els protagonistes. Xerrades, estudis, treballs, associacions, informació, sopar, mostres, caminada, exposició…  Per exemple, al sopar més de 100 persones. A la caminada, també més de 100.

Per cert, l’exposició “Tanshumàncies del segle XXI” encara es pot veure a Cal Bach fins al cap de setmana vinent. Val molt la pena anar-hi a treure el cap.

Així doncs, tan una iniciativa com l’altra han de tenir continuïtat i suports, han de consolidar-se encara més, per a fer més forta la comarca de cara endins i per obrir-la de cara en fora amb èxit qualificat.

Sortida de la Lluçanès feréstec (Montse Argerich)

Logotip

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*