Després de l’Homenatge al President Companys…

Aquest passat, ha estat un cap de setmana d’una completa programació per  homenatjar al President Lluís Companys a Prats de Lluçanès. Un èxit de participació reconforta en la feina feta, en el recordar d’on venim per tenir clar cap on anem. I demostra que la memòria històrica és ben viva i que els anhels de llibertat construits en la base d’un passat propi són a l’ordre del dia de molta gent.

D’aquesta forma, doncs, van succeïr-se els diferents actes programats, dels quals a la pàgina web d’Esquerra-Prats hi trobareu informació de com van anar, en forma de comunicat.

Divendres, en la ja tradicional llançada de coets a Lurdes, érem molta colla i l’acte va anar d’allò més bé. El dissabte va ser el més potent, per la presència del President d’ERC Oriol Junqueras. Amb ell, quan va arribar, vam visitar alguns comerços i vam fer una volta pel poble fins que va ser l’hora de la xerrada. Un cop a Cal Bach, amb la sala plena (un èxit!), Junqueras va ser potent -molt potent!-, convincent, alliçonador, sincer, honest. En base a la història viscuda, va justificar de carrer la lluita que hem de mantenir viva. Les referències als valors amb els que hem de tirar endavant, i l’exposició que va portar a terme, va fer activar i emocionar a la gent que érem allà. Va deixar clar que la tasca que portem a terme, cadascú des del seu lloc i les seves possibilitats, està sobradament justificada i no hi ha excuses per deixar-la de fer. Nosaltres, no podem fallar.

Per últim, ahir diumenge va tenir lloc l’acte més institucional. El que vam fer conjuntament amb CiU a Sant Sebastià. Aquest el considero especial i important també pel fet que consolidéssim un acte de justícia democràtica, que reforcéssim un monòlit que significa molt pel nostre poble. L’acte de diumenge, és el que deixa un fonament més fort de tota la tasca feta aquest cap de setmana. Jo mateix i el portaveu de CiU vam dirigir unes paraules a la gent que va acostar-se a l’indret.

Així doncs, un cap de setmana intens, ple d’història i compromís. I acabo amb les més populars de les frases del President Companys: “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer!“.

* Vegeu la notícia a Vilaweb-Lluçanès, de l’acte de diumenge.

A la xerrada amb l’Oriol Junqueras:

A Sant Sebastià:

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*