Dr. Casadevall: poble, medicina, servei públic.

Dijous passat dia 23 d’agost vaig assistir al pregó de la Festa Major de Sant Bartomeu del Grau, que el pronunciava el Doctor Miquel Casadevall.

Després de la benvinguda de l’alcalde Emili Benito, Casadevall va començar. Va fer un repàs de la seva trajectòria vital, començant desgranant els motius els quals va ‘aterrar’ a Sant Bartomeu i les condicions en què ho va fer.

L’explicació de la seva història va servir per a descriure el pas del temps del que va ser segon municipi més gran del Lluçanès. Això va servir per a reflexar els canvis del poble que més ha canviat al nostre entorn en 20 anys, sense cap tipus de dubte. Va explicar com el veia abans, com es veu ara. Evidentment, ‘la fàbrica’ va ser la protagonista, o eix vertebredor d’aquests canvis; des del soroll dels telers a l’impacte demogràfic que va provocar Cal Puigneró.

Alhora, el relat de la seva trajectòria li va servir per a reivindicar tres elements que voldria destacar:

El seu poble i la vida que s’hi porta a terme.

La tasca de metge i la medicina en general (amb una fina crítica a qui no la posa com a prioritat).

Una defensa de la tasca a les institucions municipals.

Ell és de Sant Bartomeu, metge de capçalera, i va ser alcalde durant 12 anys. Les tres coses les coneix bé. I les tres les va defensar i reivindicar de forma excel·lent, coherent i justa. Es notava que és un home realitzat, entregat a la tasca que porta a terme i a les responsabilitats que té i ha tingut. Unes feines totes elles que són d’estar 24h connectat. I s’ha de tenir en compte a l’hora de valorar-ho.

Vaig estar content de tenir l’oportunitat d’escoltar-lo. Llarga vida a l’estil Casadevall!

3 comentaris

  1. Eps, gràcies per la crònica. M’ho vaig perdre i hi volia ser.
    Vas veure algú que anés amb una càmera filmant? Gràcies.

  2. Meritxell, jo no vaig veure ningú filmant. Però a mi també m’agradaria recuperar-lo.

    Qk, totalment d’acord.

    Gràcies per comentar!

    Isaac

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*